Θεσσαλονίκη

5 καλοκαιρινά must που σίγουρα θα αναζητήσεις στη Θεσσαλονίκη

Με κύριο χαρακτηριστικό την ανοιχτωσιά, την δροσιά και τον καλοκαιρινό ουρανό, αυτά είναι τα σημεία που θα γίνουν "τόπος διαμονής" σου στη Θεσσαλονίκη και αυτό το καλοκαίρι.

Parallaxi
5-καλοκαιρινά-must-που-σίγουρα-θα-αναζητήσ-124707
Parallaxi

Το αστικό καλοκαίρι έχει τον δικό του μύθο, σε οποιαδήποτε πόλη κι αν βρίσκεσαι, και η Θεσσαλονίκη έχει τους δικούς της θερινούς θεσμούς που μπαίνουν σε πλήρη λειτουργία με το που ο ήλιος κάψει τα πρώτα πρόσωπα.

Υπάρχουν κάποιες σταθερές που όλοι αναζητάμε σε αυτή την πόλη με δικαιολογία την ζέστη, καθώς αγαπημένα στοιχεία που γιορτάζονται πλήρως μονάχα το καλοκαίρι επιστρέφουν και σημειώνουν το peak τους.

Με κύριο χαρακτηριστικό την ανοιχτωσιά, την δροσιά και τον καλοκαιρινό ουρανό, αυτά είναι τα σημεία που θα γίνουν “τόπος διαμονής” σου στη Θεσσαλονίκη και αυτό το καλοκαίρι:

Το θερινό σινεμά κάτω από τα άστρα

Ένας από τους αγαπημένους θεσμούς του αστικού καλοκαιριού είναι αναμφισβήτητα τα θερινά σινεμά, με τις ανοιχτές “αίθουσες” να αποτελούν όαση τα βράδια, με νέες και παλιές αγαπημένες προβολές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Συνολικά 13 αίθουσες ανοίγουν και φέτος στην πόλη, ενώ στη διάρκεια του καλοκαιριού θα απολαύσουμε ταινίες και στην υπέροχη ταράτσα με θέα στον Θερμαϊκό του Μεγάρου Μουσικής, με το “Σινεμά με Θέα”, μια επιτυχημένη συνεργασία του ΦΚΘ και του ΟΜΜΘ που έγινε πια καλοκαιρινός θεσμός. Μας περιμένουν οι κινηματογράφοι Ναταλί, Απόλλων, Ελληνίς και Άλεξ, οι δημοτικοί Αύρα, Άλσος, Παράδεισος, Θερμαΐς, Τζένη Καρέζη, Σινέ Πανόραμα και Σινέ Πυλαία, και για τους λάτρεις του πιο εμπορικού σινεμά, η μεγάλη θερινή αίθουσα των Village Cinemas στο Cosmos και αυτή του Cineplexx στο One Salonica Outlet Mall. Ανακαλύψτε τα θερινά σινεμά της πόλης εδώ.

Τα καραβάκια που θα σου χαρίσουν την απόδραση

Τα αγαπημένα καραβάκια του Θερμαϊκού αποτελούν τα τελευταία χρόνια που επέστρεψαν στα νερά του, μια εύκολη και αναγκαία λύση απόδρασης από την πόλη μέσα στο καλοκαίρι. Μιλάμε βέβαια για τον Κωνσταντή και τον Άγιο Γεώργιο. Τα καραβάκια είναι εδώ και αυτό το καλοκαίρι, με νέα προσθήκη στον “στόλο”, μεταφέροντας δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, έχοντας καταφέρει να γίνουν τάση στην Θεσσαλονίκη. Οι στάσεις που κάνουν τα καραβάκια στη Θεσσαλονίκη είναι στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού και στον Λευκό Πύργο, συνεχίζοντας από εκεί για Περαία, Νέους Επιβάτες, και φέτος για πρώτη φορά και για Αγία Τριάδα! Συγκεκριμένα, από Θεσσαλονίκη, οι ώρες αναχώρησης είναι 10.00, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00, 16.30, 17.30, 19.00, 20.00 και 21.15. Από Νέους Επιβάτες και Περαία, οι ώρες αναχώρησης είναι 09.30, 11.15, 12.45, 13.45, 15.15, 16.15, 17.45, 18.45, 20.15 και 21.15, με την προσθήκη των δρομολογίων για Αγία Τριάδα να αναμένεται. Ο χρόνος της διαδρομής είναι 50 λεπτά και οι τιμές διαμορφώνονται στα 3,50 ευρώ ανά διαδρομή το κανονικό εισιτήριο και 2,50 ευρώ ανά διαδρομή το μειωμένο. Μπορείτε να ενημερωθείτε για νέα και δρομολόγια από την σελίδα τους karavakia.com, καθώς και επικοινωνώντας τηλεφωνικά στους αριθμούς 6945971857 και 6974800022. Διαβάστε περισσότερα για τα καραβάκια ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Οι ταράτσες στις οποίες θα απολαύσεις κοκτέιλ

Είναι όλες τους μοναδικές και προσφέρουν τρία must του καλοκαιριού: απλωμένη ατμοσφαιρική θέα, βραδινή δροσιά και τροπικά κοκτέιλ. Τις ζεστές μέρες λοιπόν οι ωραιότερες ταράτσες της πόλης είναι σίγουρη λύση διαφυγής που έχουμε όλοι την ανάγκη να αναζητήσουμε. Συγκεντρώσαμε τις πιο διαφορετικές και όμορφες από αυτές, με κοινό τους γνώρισμα όχι μόνο το προφανές αλλά και την διαθεσιμότητά τους προς το κοινό. Ιδιαίτερες, μικρές ή μεγάλες, κοντές και ψηλές, μα πάνω από όλα ταράτσες που περιμένουν την Θεσσαλονίκη να τις ανέβει και να ζήσει την επιτομή του “the sky is the limit” παρέα με μουσικές, ωραίες γεύσεις και ακόμα ωραιότερες θεάσεις. Ανακαλύψτε τις ΕΔΩ.

Οι πισίνες και τα κολυμβητήρια όπου θα βουτήξεις

Αν έχεις ξεμείνει στην πόλη τη στιγμή που όλοι βρίσκονται σε παραλίες, ποτάμια, λίμνες και ούτω καθεξής, η τεχνητή λύση για βουτιά θα είναι η σίγουρη επιλογή σου. Τώρα που οι ζέστες πλησιάζουν, ετοιμάσαμε μια πλήρη λίστα με πισίνες και κολυμβητήρια όπου θέλεις να βρεθείς τις ασφυκτικές μέρες του θέρους. Στην πόλη έχει πολλά σημεία όπου μπορείς να βουτήξεις, να δροσιστείς και να κολυμπήσεις, και γιατί όχι, να απολαύσεις ταυτόχρονα και καφέ ή ποτό. Και με ελάχιστη έως καμία χρέωση. Ανακάλυψε όλα τα μέρη που μπορείς να κολυμπήσεις στην πόλη ΕΔΩ.

Οι σκιερές στοές της πόλης που όλοι αναζητάμε για δροσιά

Θέλεις να αφήσεις για λίγο τη φασαρία του κέντρου και να χωθείς σε μία από τις υπέροχες στοές που χρησιμοποιούνται; Ιδανικά μέρη για να να ξαποστάσεις το καλοκαίρι που κάθε χρονιά κρατάμε στα λίστα μας και αναζητάμε τις ζεστές ώρες του μεσημεριού ή του απογεύματος. Μοντέρνες και πρωτότυπες, ατμοσφαιρικές και παραδοσιακές, είναι μια ακόμα σίγουρη πρόταση διαφυγής από τις υψηλές θερμοκρασίες στην καρδιά της πόλης, απολαμβάνοντας παράλληλα έναν εναλλακτικό καφέ ή ποτό. Ο μιλημένος θεσμός του καλοκαιριού στη Θεσσαλονίκη. Βρείτε τις ΕΔΩ και καθίστε εντός τους. 

Διαβάστε ακόμα:

Ζήσε το αστικό καλοκαίρι αν ξέμεινες στην πόλη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα