Θεσσαλονίκη

Aπεγκλωβισμοί ατόμων χθες στη Θεσσαλονίκη – Τι περιμένουμε σήμερα

Πάνω από 100 κλήσεις στην πυροσβεστική.

Parallaxi
aπεγκλωβισμοί-ατόμων-χθες-στη-θεσσαλο-490615
Parallaxi
Αερογέφυρα Σταυρούπολης, χθες βράδυ / ΕΙΚΟΝΑ: Ι.Μ. Facebook Group Κορδελιό Εύοσμος

Εγκλωβισμούς οδηγών στα οχήματά τους, πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια και δρόμους ποτάμια προκάλεσε μεταξύ άλλων χθες το βράδυ η δυνατή καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 150 κλήσεις για βοήθεια και απάντληση. Σε δεκαεπτά (17) περιπτώσεις επενέβησαν για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κυρίως και ισόγειους χώρους. Το έργο της άντλησης συνεχίζεται σήμερα το πρωί σε περιοχές του Λαγκαδά όπως στο Περιβολάκι, τα Λαγυνά, το Καβαλάρι και τη Νικόπολη.

Οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν από χθες το βράδυ εννέα (9) διασώσεις ανθρώπων, κυρίως στην περιοχή της Ευκαρπίας, που αφορούσαν στην απομάκρυνσή τους από σπίτια και τη μεταφορά τους σε ασφαλή σημεία.

Τεράστιοι όγκοι λάσπης και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν μέσα σε σπίτια στους Ανθόκηπους, κάτω από την αερογέφυρα Σταυρούπολης, όταν υπερχείλισε ρέμα στην περιοχή.

Η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους έπληξαν κυρίως τη δυτική Θεσσαλονίκη με τα προβλήματα σε Εύοσμο, Κορδελιό, Ωραιόκαστρο και Ευκαρπία να ήταν ιδιαίτερα μεγάλα.

Δείτε Σχετικά: Πλημμύρισαν σπίτια στην Ευκαρπία – Παρασύρθηκαν και αυτοκίνητα

Δείτε Σχετικά: Ωραιόκαστρο, μετά την καταιγίδα

Αυτή την ώρα στην πόλη, εξαιτίας της ψιλής βροχόπτωσης επικρατεί αυξημένη κίνηση στους δρόμους ενώ έπειτα από περιστατικό νταλίκας που δίπλωσε στον Περιφερειακό επικρατεί μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς ανατολικά και σημειώνεται εκτροπή οχημάτων από την Τροχαία (δείτε σχετικά ΕΔΩ).

Σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες νωρίς το πρωί θα είναι ισχυρές. Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται πως οι οδηγίες του Δήμου και τις Περιφέρειας για την κακοκαιρία ισχύουν και σήμερα Παρασκευή (δείτε σχετικά ΕΔΩ). 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακοπή ρεύματος σήμερα στη Θεσσαλονίκη – Οι περιοχές που επηρεάζονται

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα