Featured

ΕΙΚΟΝΕΣ-Καλαμαριά: Η εντυπωσιακή, παραδεισένια, πεζοδρόμηση της Πλαστήρα

Έτσι μετατράπηκε, πιλοτικά, ένας κεντρικός οδικός άξονας σε έναν ονειρεμένο πεζόδρομο.

Parallaxi
εικονεσ-καλαμαριά-η-εντυπωσιακή-παρα-614567
Parallaxi

Εικόνες: Γιώργος Σγουρομάλλης

Ήταν ένα αλλιώτικο Σαββατόβραδο. Μια Καλαμαριά αγνώριστη!

Η απόφαση της πιλοτικής πεζοδρόμησης για ένα Σαββατοκύριακο της παραλιακής οδού της Καλαμαριάς ήταν σαν ένα σινιάλο για να ξεχυθεί ο κόσμος και να ”καταλάβει” το δημόσιο χώρο που του ανήκει δικαιωματικά.

Χωρίς τον μόνιμο βραχνά του οδοστρώματος, το αυτοκίνητο, στο ωραιότερο σημείο της Καλαμαριάς. Στο πρότυπο των πιλοτικών πεζοδρομήσεων κεντρικών δρόμων που συμβαίνουν σε πολλούς κεντρικούς δρόμους πόλεων στον κόσμο.

Ένας δρόμος που αποτέλεσε τη δόξα της Καλαμαριώτικης παραλίας για δεκαετίες, γνώρισε την παρακμή και την εγκατάλειψη είκοσι χρόνια τώρα και επανέρχεται μαζί με σκέψεις για μελλοντική αξιοποίηση.

Η ιδέα του δήμου να βάλει ως συμμέτοχους τους επιχειρηματίες του δρόμου αποδείχτηκε εξαιρετική αφού όλοι φρόντισαν να οργανώσουν event, να συνεισφέρουν με μουσικές και προσφορές και ο κόσμος το τίμησε δεόντως.

Πεζοί και ποδήλατα, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Θεσσαλονίκης απόλαυσαν και συνεχίζουν και σήμερα μέχρι το βράδυ να απολαμβάνουν το δημόσιο χώρο της Καλαμαριάς.

Κατά την πεζοδρόμηση ηχούσε μουσική κατά μήκος της παραλιακής, όσο και μέσα σε όλα τα καταστήματά της.

Το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίστη» έδωσε με τη σειρά του τη δική του νότα, ενώ σε οριοθετημένα σημεία απασχολήθηκαν τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι, η πεζοδρόμηση ξεκίνησε από τις 18.00 χθες και θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το βράδυ στις 21.00.

Μάλιστα, αυτή θα επαναληφθεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε παρακάτω τις εικόνες:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα