Θεσσαλονίκη

Γιατί στον Λαγκαδά εμφανίστηκαν πολυάριθμα μαύρα σκουλήκια;

Το φαινόμενο κατήγγειλαν οι κάτοικοι.

Parallaxi
γιατί-στον-λαγκαδά-εμφανίστηκαν-πολυ-501586
Parallaxi
Εικόνα Facebook

Έπειτα από την εμφάνιση πολυάριθμων σκουληκιών στον Δήμο Λαγκαδά διενεργήθηκε έρευνα για τα αίτια και την επικινδυνότητα που μπορεί να διατρέχουν οι κάτοικοι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου:

Έπειτα από καταγγελίες δημοτών μας για πολυάριθμη εμφάνιση μαύρων σκουληκιών σε διάφορες περιοχές του Δήμου Λαγκαδά, διενεργήθηκε αυτοψία από υπάλληλο του Δήμου μας και το πόρισμα που βγήκε είναι ότι η αυξημένη εμφάνιση του συγκεκριμένου είδους σκουληκιών είναι αποτέλεσμα της υγρασίας, των φυτικών υπολειμμάτων (πράσινο) και της σάπιας φυτικής ύλης (σαπισμένα φύλλα ,κλαδιά, κλπ) στο περιβάλλον.

Οι οδηγίες προς τους πολίτες για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού έχουν να κάνουν με την προμήθεια και διασκορπισμό “Πυρεθρινοειδούς εντομοκτόνου” περιμετρικά του εκάστοτε οικοπέδου του σπιτιού και της περίφραξης, ανά τρεις μέρες , ωσότου εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Αναλυτικά ο τρόπος εφαρμογής, αναφέρεται σε όλα τα σκευάσματα που μπορούν να προμηθευτούν οι πολίτες από διάφορους εμπόρους γεωργικών φαρμάκων. Σημειώνεται ότι το φαινόμενο αυτό είναι παροδικό και παρέρχεται με την έλευση χαμηλών θερμοκρασιών.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα