Θεσσαλονίκη

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα καθαρίσει τα συνθήματα από την Αγία Σοφία

Θλίψη για ακόμη μία φορά...

Parallaxi
η-παε-παοκ-θα-καθαρίσει-τα-συνθήματα-απ-453559
Parallaxi

Βανδαλισμό για μία ακόμη φορά υπέστη ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η Αγία Σοφία, αναγνωρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, δέχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα χτυπήματα ανθρώπων που δε σέβονται σε καμία περίπτωση την ιστορικότητα του χώρου.

Αυτή τη φορά, πιθανολογείται πως μαθητές από το Αμύνταιο που ήρθαν για εκδρομή στην πόλη μας έγραψαν με σπρέι συνθήματα υπέρ της αγαπημένης τους ομάδας.

Το Σωματείο «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» ανέδειξε το ζήτημα μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Υπενθυμίζεται ότι με τη δική τους πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την εταιρεία Finalit Hellas είχαν απομακρύνει πρόσφατα διάφορα γκράφιτι (δείτε ΕΔΩ: Απομακρύνονται τα γκράφιτι από τον περιβάλλοντα χώρο του Ναού Αγίας Σοφίας).

Τα μέλη του Σωματείου ζητούν από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να πιέσουν τη διοίκηση της ομάδας ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό για τον καθαρισμό των βανδαλισμών.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι το Σάββατο 22 Ιουνίου θα λάβει χώρα μια σπάνια ξενάγηση στο Ναό Αγίας Σοφίας από τους Φίλους του Ιστορικού Κέντρου, επομένως ο καθαρισμός των συνθημάτων μόνο θετικά θα συμβάλλει στη θετική εμπειρία της ξενάγησης.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δείχνοντας ευαισθησία μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός απάντησε στους Φίλους του Ιστορικού Κέντρου:

”Είναι λυπηρό και σαφώς όλοι μας πρέπει να δείχνουμε το μέγιστο σεβασμό στα πολύτιμα και ιστορικά μνημεία μας, στην κληρονομιά μας!

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει εδώ και καιρό στενή συνεργασία και επικοινωνία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πολής Θεσσαλονίκης και τον κ. Σκιαδαρέση με τον οποίο θα σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα ένα νέο πλάνο για την καταπολέμηση του φαινομένου των γκράφιτι επάνω στα ιστορικά μνημεία μας.

Απώτερος στόχος μας είναι να «εκπαιδεύσουμε» τους οπαδούς όχι μόνο του ΠΑΟΚ αλλά και όλων των άλλων ομάδων ώστε να μην προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες οι οποίες δεν τιμούν κανέναν.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναλαμβάνει να καθαρίσει τα συγκεκριμένα γκράφιτι με δικό της κόστος και συνεργείο τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ευελπιστούμε πως το συγκεκριμένο φαινόμενο θα εξαλειφθεί όχι μόνο με την «εκπαίδευση» αλλά και με την αυξημένη αστυνόμευση και προστασία.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εκτίμηση,

PAOK Action”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σίριαλ με τα σκουπίδια στην αυλή της Αγίας Σοφίας

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα