Επικαιρότητα

Παρεμβάσεις -επιτέλους- σε έναν σημαντικό χώρο πολιτισμού της πόλης

Μετά από 20 χρόνια, ένα θέατρο που αγαπήσαμε "ξανανιώνει".

Parallaxi
παρεμβάσεις-επιτέλους-σε-έναν-σημαντ-401070
Parallaxi

Τις τελευταίες εβδομάδες του προηγούμενου έτους ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν εργασίες ανακαίνισης στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» και έτσι με την έλευση του 2019, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τα δρώμενα κάτω από καλύτερες συνθήκες σε ότι αφορά στην ποιότητα, αλλά και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δήμο Παύλου Μελά .

Εργασίες επισκευής και αποκατάστασης των καθισμάτων με αντικατάσταση της ταπετσαρίας τους αλλά και εργασίες επανόρθωσης σε όσες παρουσίασαν σχετικά προβλήματα, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Παιδείας Αθλητισμού, της Διεύθυνσης υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των κοινωνικών ομάδων και του Τμήματος Αθλητισμού Πολιτισμού.

Παρέμβαση απολύτως απαραίτητη, αν σκεφτεί κανείς ότι σε αυτές τις δύο δεκαετίες και πλέον λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου, δεν ανακαινίστηκε ο χώρος, αν και αποτελούσε τη μοναδική επιλογή κλειστής αίθουσας για μεγάλες εκδηλώσεις τόσο του πρώην Δήμου Σταυρούπολης, όσο και του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης εκφράζει την ικανοποίησή του καθώς οι εργασίες αυτές έρχονται ως συνέχεια της αναβάθμισης των υποδομών στο κτίριο την τελευταία τριετία, κυρίως με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και η οποία αναβάθμιση περιελάμβανε εγκατάσταση ηλεκτρικής ράμπας ΑμεΑ, διαμόρφωση χώρων υγιεινής κατάλληλων για την εξυπηρέτηση αυτών των ατόμων καθώς και τοποθέτηση ειδικού ανελκυστήρα. Ο θάλαμος του ανελκυστήρα διαθέτει εσωτερική επένδυση από φορμάικα, γωνίες από inox, δάπεδο αντιολισθηρό λείο για να διευκολύνει τους ελιγμούς αναπηρικού αμαξιδίου, οροφή θαλάμου με 4 φωτιστικά σημεία από inox, κομβιοδόχο για ΑμεΑ τύπου panel με ενδείξεις πορείας και ορόφων σε κατάλληλο ύψος και τηλεφωνική συσκευή άμεσης ανάγκης επιλογής δημοτικής αρχής καθώς και ότι άλλο είναι αναγκαίο για την πλήρη και έντεχνη τοποθέτηση του θαλάμου.

 

Η καρδιά της πολιτιστικής δημιουργίας του Δήμου Παύλου Μελά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» θεμελιώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 από τη Διοίκηση του Δημάρχου Χρήστου Τσακίρη και το έργο υλοποιήθηκε με τη σφραγίδα του αρχιτέκτονα Γιώργου Αθανασόπουλου. Οι δύο άνδρες άλλαξαν κυριολεκτικά τη Σταυρούπολη, ολοκλήρωσαν έργα πνοής για την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα δημιούργησαν διαχρονικά σημεία αναφοράς, που σήμερα μετά από 35 έτη εξακολουθούν να ναι αγαπημένοι προορισμοί όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Δήμου Παύλου Μελά.

Το Δημοτικό Θέατρο στο εμβληματικό κτίριο του ΚΠ Χρήστος Τσακίρης επί της οδού Λαγκαδά, μια από τις ωραιότερες σκηνές της Θεσσαλονίκης, άνοιξε την αυλαία του για πρώτη φορά στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, από τον πετυχημένο Δήμαρχο Σταυρούπολης Σπύρο Μπαρούτα που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δημιουργίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το Δημοτικό Θέατρο βρίσκεται στη στην οδό Λαγκαδά 221, απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, πολύ κοντά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και μελλοντικό Μητροπολιτικό Πάρκο Δήμου Παύλου Μελά. Έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 266 καθήμενους σε εξώστη και πλατεία.

Η πρόσβαση στo Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» είναι εύκολη και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστική συγκοινωνία του ΟΑΣΘ, δρομολόγια 27, 38, 56).

Φιλοξενεί στη σκηνή του καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς πληθώρα εκδηλώσεων.

Φεστιβάλ Παιδείας, παραστάσεις της Θεατρικής ομάδας του Δήμου Παύλου Μελά, εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ (Σχολή χορού, Ωδεία, Φιλαρμονική), συναυλίες της Φιλαρμονικής Δήμου Παύλου Μελά και άλλες μουσικές συναυλίες, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, γιορτή της Γυναίκας, διαλέξεις του Λαϊκού Πανεπιστημίου, ημερίδες, περιβαλλοντικές και άλλες δράσεις των υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και συλλόγων της περιοχής.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα