Θεσσαλονίκη

“SOS” από γονείς για ολοήμερο νηπιαγωγείο – Ανακοίνωση για την έλλειψη τραπεζοκόμου

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Parallaxi
sos-από-γονείς-για-ολοήμερο-νηπιαγωγε-501291
Parallaxi

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Τριανδρίας καταγγέλλει την έλλειψη τραπεζοκόμου στο σχολείο τους. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους “τα παιδιά τους τρέφονται με παγωμένο φαγητό”. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, παρόλο που η σχολική επιτροπή έχει κανονισμό λειτουργίας των σχολείων σε σχέση με τη σίτιση “επικαλέστηκαν την γραφειοκρατία χωρίς να συμβάλουν στο ζήτημα”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων: 

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Έχουμε τη χαρά να είμαστε γονείς και κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν στο 4ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εμείς ως γονείς όπως και οι εκπαιδευτικοί κάνουμε ο,τι μπορούμε, ο καθένας από τη δική του θέση ώστε το σχολείο να αποτελεί έναν ασφαλή χώρο εκπαίδευσης και δημιουργίας.
Το 4ο Νηπιαγωγείο Τριανδρίας λειτουργεί ως ολοήμερο σχολείο, πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά μας περνούν εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους. Για αυτό θεωρούμε ότι πρέπει υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για την ασφαλή μετάβαση, παραμονή, ξεκούραση και σίτιση. Και οι συνθήκες σίτισης τους αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα από την έναρξη της νέας χρονιάς. Το φαγητό των παιδιών το οποίο φέρνουν από το σπίτι τους, συνήθως έχει προετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα. Σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΦΕΤ, πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του γεύματος, αφού προηγηθεί αναθέρμανση του.
Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά είναι αναγκασμένα να καταναλώνουν το φαγητό τους σχεδόν παγωμένο (
Η Σύμβαση της Γενεύης (1949) για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ άλλων προβλέπει για τη σίτιση τους ότι η ημερήσια μερίδα πρέπει να είναι “επαρκής εις ποιότητα, ποσότητα και ποικιλίαν δια την διατήρησιν των αιχμαλώτων εν καλή υγεία” και ότι στους αιχμάλωτους πολέμου θα παρέχονται τα μέσα (μαγειριά κλπ) για αυτό το σκοπό. Αναρωτιόμαστε αν οι πεντάχρονοι/ες που φοιτούν σε ένα δημόσιο σχολείο έχουν  λιγότερα δικαιώματα από αυτά των αιχμαλώτων πολέμου. Αν όχι, γιατί δεν τα υπερασπίζεται κανένας;Θεωρούμε ότι η μη τοποθέτηση τραπεζοκόμου στα ολοήμερα σχολεία αποτελεί μια τεράστια υποβάθμιση του ρόλου του και της ποιότητας ζωής των παιδιών μας.
Θεωρούμε όμως επίσης ότι είναι και επικίνδυνη καθώς υπονομεύει τις προσπάθειες για την υγιή και αρμονική ανάπτυξη των παιδιών μας. Η ασφάλεια και η ποιότητα της φοίτησης των παιδιών μας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτα και για αυτό θεωρούμε την τοποθέτηση τραπεζοκόμου ως επείγουσα ανάγκη.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 4ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα