Ελλάδα

Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Θεσσαλονίκης και στα πέριξ!

Με τον Δεκέμβριο εδώ, μπαίνουμε πια με έντονους ρυθμούς στο γιορτινό κλίμα, με την εμφάνιση των παραμυθένιων Χριστουγεννιάτικων χωριών που αγαπάμε να τιμάμε κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι.

Parallaxi
τα-χριστουγεννιάτικα-χωριά-της-θεσσα-387181
Parallaxi

Με τον Δεκέμβριο εδώ, μπαίνουμε πια με έντονους ρυθμούς στο γιορτινό κλίμα, με την εμφάνιση των παραμυθένιων Χριστουγεννιάτικων χωριών που αγαπάμε να τιμάμε κάθε χρόνο μικροί και μεγάλοι. Η Θεσσαλονίκη και οι πέριξ προορισμοί της έχουν να επιδείξουν παραμυθένια σκηνικά και εμείς σας τα συγκεντρώσαμε για να ξέρετε πού να κατευθυνθείτε!

Ζήσε την μαγεία των Χριστουγέννων στον Αστερόκοσμο!

Σε μια χριστουγεννιάτικη «πολιτεία» 25.000 τ.μ. μετατρέπεται φέτος το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, που από 8 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 2019, θα φιλοξενεί τον «Αστερόκοσμο», το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο στη χώρα.

Ο «Αστερόκοσμος», τον οποίο διοργανώνει το Magic Park με τη στήριξη της ΔΕΘ-Helexpo, αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14 και 15, με τα περισσότερα παιχνίδια και τις δράσεις του να βρίσκονται σε στεγασμένο χώρο, προκειμένου να προστατευθούν οι επισκέπτες από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Έτσι, σε 25.000 τ.μ. θα μπορεί κανείς να απολαύσει θεματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο πλούσιο Fun Park με 16 παιχνίδια Λούνα Παρκ και δύο στεγασμένα παγοδρόμια.

Τα δρώμενα και οι εκδηλώσεις του «Αστερόκοσμου» περιλαμβάνουν από συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και εργαστήρια κατασκευής χειροτεχνιών μέχρι Facepainting (ζωγραφική προσώπου), DJ Santa Party, πολλά happenings, αλλά και αμέτρητες εκπλήξεις.

Το εισιτήριο εισόδου είναι 7 ευρώ και με αυτό οι επισκέπτες θα έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα παιχνίδια και τις εκδηλώσεις του χριστουγεννιάτικου πάρκου, στο χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών, στο σπίτι του Άη Βασίλη, στο ταχυδρομείο του Άη-Βασίλη κα. Τα ΑμΕΑ και ένας συνοδός τους, καθώς και τα παιδιά κάτω του ενός μέτρου δεν πληρώνουν είσοδο.

Στις 28 και 29 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί bazaar από το «Χαμόγελο του Παιδιού» στον χώρο του «Αστερόκοσμου», ενώ θα συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Αγάπης, που θα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ για τους επισκέπτες του Αστερόκοσμου, με είσοδο των οχημάτων από την Πύλη Εμπορίου.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ.

*8 Δεκεμβρίου 2018 – 7 Ιανουαρίου 2019, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 154, περίπτερα 13, 14 και 15, Ωράριο: Ωράριο Λειτουργίας: 8/12/2018: 17:00 – 23:00, 9/12/2018: 11:00 – 23:00, 10 – 14/12/2018: 17:00 – 23:00, 15 – 16/12/2018: 11:00 – 23:00, 17 – 21/12/2018: 17:00 – 23:00, 22/12/2018 – 6/1/2019: 11:00 – 23:00, Είσοδος: 7€, Δωρεάν πάρκινγκ, Τηλέφωνο: 2310 476770-1

Χριστούγεννα στην Πλατεία Αριστοτέλους

Η Πλατεία Αριστοτέλους φόρεσε τα γιορτινά της και έως τις 6 Ιανουαρίου 2019 βάζει στο επίκεντρο τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια, με συναυλίες, δράσεις για παιδιά, παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια. Έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018, η πλατεία θα φιλοξενεί εκδηλώσεις και δρώμενα τις καθημερινές και κατά τις απογευματινές ώρες. Τα Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες, κάτι που θα ισχύσει και για τις καθημερινές, από τις 22 Δεκεμβρίου και μετά. Την Παραμονή Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου 2018 θα ακούσουμε κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας στις 16.30, και στις 17.30, συναυλία από τα συγκροτήματα της πόλης «Injoy», «My Excuse» και «The Gang».

Και φυσικά, ένα μεγάλο πάρτι θα στηθεί την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα ξεκινήσει στις 20.30 με τον Σταύρο Μπαϊράμη και ένα ποπ χορευτικό ελληνικό πρόγραμμα. Στις 21.30 στη σκηνή θα ανεβεί ο Μύρωνας Στρατής, για να ξεσηκώσει το κοινό. Μαζί του θα βρίσκεται η Ελισάβετ Σπανού για να μοιραστούν επί σκηνής αγαπημένα τραγούδια των ίδιων αλλά και αναπάντεχες διασκευές. Τη βραδιά θα συνεχίσουν οι Θεσσαλονικείς ΜΠΛΕ, το πρωτότυπο μουσικό συγκρότημα που με τον ιδιαίτερο ήχο και τη μοναδική σκηνική παρουσία, στήνει εκρηκτικές συναυλίες. Μαζί με τους ΜΠΛΕ θα εμφανιστεί, ως special guest, ο Ελληνο-Γάλλος Georges Perin, ένας soul – funk performer με πλούσιο βιογραφικό και δισκογραφία. Η τετράωρη πρωτοχρονιάτικη γιορτή θα ολοκληρωθεί με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

*Έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, Πλατεία Αριστοτέλους, Είσοδος ελεύθερη

Τα μικρά “χωριά” στους περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης

Το Μαγεμένο Στρατόπεδο

Εκτός από το μικρό Χριστουγεννιάτικο “χωριό” που έχει στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους από τον κεντρικό Δήμο της πόλης, είναι πολλά που θα σας βρουν και στους περιφερειακούς της δήμους, με όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα, στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, παιχνίδια, δημιουργικές δράσεις, αγορές, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, έθιμα, γλέντια, και πολλές ακόμα εκδηλώσεις παρέα με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του! Ανακαλύψτε όλα τα εκτός κέντρου σημεία που έχουν ντυθεί γιορτινά ΕΔΩ.

Στην Ονειρούπολη Δράμας

Η Ονειρούπολη της Δράμας γιορτάζει γιατί συμπληρώνει 15 χρόνια λειτουργίας! Έτσι λοιπόν φέτος τα Χριστούγεννα, για τους γονείς και τα παιδιά, για τους φίλους, τους συγγενείς, ετοιμάστηκε η ομορφότερη Ονειρούπολη. Νεράιδες, ξωτικά, τάρανδοι, καλικάντζαροι, χιονάνθρωποι, αλλά και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης, ζουν σ’ ένα μέρος που μυρίζει Χριστούγεννα. Η ατμόσφαιρα της πιο «μαγικής» γιορτής του χρόνου, τρυπώνει μέσα σε ξύλινα σπιτάκια, βγαίνει από τις καμινάδες και φτάνει ακόμη και στα πιο ψηλά δέντρα, από εκεί βουτά στις φωτισμένες λιμνούλες, πηδά από νούφαρο σε νούφαρο και, συνοδευόμενη από χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ακολουθεί διαδρομές από γέφυρες και μονοπάτια, παρασύροντας στον ρυθμό των ημερών, όποιον βρίσκεται εκεί. Για ακόμη μία χρονιά, ο δημοτικός κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας, μεταμορφώνονται σε παραμυθένια σκηνικά. Από τις 4 Δεκεμβρίου 2018 και μέχρι 2 Ιανουαρίου 2019, η Ονειρούπολη ανοίγει τις πύλες της για ένα φανταστικό ταξίδι στην εποχή των Χριστουγέννων. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

*4 Δεκεμβρίου 2018 – 2 Ιανουαρίου 2019, Δημοτικός κήπος και Πλατεία Ελευθερίας, Δράμα, Ώρες λειτουργίας: 4-21/12 8.30-14.00 & 17.00-21.00, Σαββατοκύριακα και από 22/12 ως τη λήξη 10.00-21.00, Είσοδος ελεύθερη, Τηλ. 25210 70097

Στο «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς Του Κόσμου» και με τη βοήθεια εκατοντάδων εθελοντών, οργανώνει και φέτος το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου», ένα χωριό για όλον τον κόσμο με στόχο την προσφορά και την αλληλεγγύη, το οποίο, συνειδητά, δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και βασίζεται στην αχρήματη συναλλαγή και στην αλληλεγγύη των πολιτών. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου βρίσκεται στην αυλή του Καπνικού Σταθμού στην Κατερίνη και θα λειτουργήσει από την 10η έως και την 30η Δεκεμβρίου 2018. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, συνειδητά, δεν θα έχει φανταχτερά λαμπιόνια και γυαλιστερά στολίδια. Η αυλή του θα είναι στρωμένη με άχυρα, θα φωτίζεται από τις 5 μεγάλες φωτιές και όλα τα παιχνίδια θα είναι προσφορές των ίδιων των παιδιών με στόχο την ενίσχυση της ιδέας της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο παραδοσιακό χωριό με τα 12 σπιτάκια, τις στολισμένες αποθήκες, το αράνι, τον ξυλοκόπο, τον Αη‐Βασίλη και το έλκηθρό του, το καφενείο, την κουζίνα της γιαγιάς, το καλλιτεχνικό εργαστήρι, τους ανακαινισμένους φούρνους, την ολοκαίνουργια βιβλιοθήκη, να παίξουν παραδοσιακά ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρο, κινηματογραφικές ταινίες σε θερμαινόμενους χώρους και ποικίλα άλλα δρώμενα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Επειδή σκοπός του χωριού είναι μεταξύ άλλων και η κάλυψη αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, επιθυμία των διοργανωτών είναι, αντί εισόδου, κάθε παιδί να φέρει ένα κουτί γάλα διαρκείας με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά και ένα μεταχειρισμένο βιβλίο ή παιχνίδι (π.χ. λούτρινα κουκλάκια) καθαρά και σε καλή κατάσταση.

*10-30 Δεκεμβρίου 2018, αυλή του Καπνικού Σταθμού, οδός Φλέμινγκ 8 (δίπλα στο πάρκινγκ των δικαστηρίων), Κατερίνη, Πληροφορίες: Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου – Κατερίνη

Στην 8η Παραμυθούπολη του Δήμου Πέλλας

Για όγδοη συνεχή χρονιά η Παραμυθούπολη του Δήμου Πέλλας ανοίγει τις πύλες της και σας περιμένει από 15 Δεκεμβρίου 2018 έως την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στα Γιαννιτσά. Τα δεντράκια του πεζόδρομου Γιαννιτσών θα στολιστούν και πάλι, ενώ κατά τη διάρκεια των εορτών, τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν στα σπιτάκια της Παραμυθούπολης, όπου θα τα περιμένουν δράσεις όπως ανάγνωση ή αφήγηση παραμυθιών, κατασκευές, κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ψήσιμο κάστανων και πολλά ακόμα!

*15/12/2018-6/1/2019, Γιαννιτσά, Δ. Πέλλας, Τηλέφωνα: 2382350877, 2382350874

Στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα

Για 8η συνεχόμενη χρονιά, το Θεματικό Πάρκο “Ο Μύλος των Ξωτικών”, άνοιξε τις πύλες του και θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Ο Μύλος επιστρέφει ξανά δεκάδες εκδηλώσεις που θα απογειώσουν το κέφι και τη διασκέδαση στα ύψη. Με δραστηριότητες όπως: Το Πολικό Express, Χριστουγεννιάτικο Fun Park, Το Παγοδρόμιο των Ξωτικών, Το Παγωμένο Εργαστήριο, Το Ζαχαροπλαστείο των Ξωτικών, Χριστουγεννιάτικη Αγορά, Το «Candy Express», Η Αγορά των Μανιταριών αλλά και πολλές δωρεάν δράσεις όπως: Το σπίτι του Άη-Βασίλη, Η Πριγκίπισσα του φεγγαριού, Το Παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών, Το Σοκολατένιο Εργοστάσιο, Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών, Το Ενεργειακό Πάρκο και Το Εργαστήρι Αναρρίχησης, θα έχετε άπειρα να δείτε και να κάνετε! Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ.

http://www.milosxotikon.gr/home/

*30 Νοεμβρίου 2018 – 6 Ιανουαρίου 2019, Τρίκαλα, Ώρες: 10.00-22.00, Τηλ. 2431038890

Στο Χριστουγεννιάτικο «Πάρκο των Ευχών» στη Λάρισα

Το χριστουγεννιάτικο θεματικό «Πάρκο των Ευχών» άνοιξε τις πύλες του στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ της Λάρισας, για να υποδεχτεί τους επισκέπτες την εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα, στο πάρκο θα υπάρχουν επιπλέον θεματικά περίπτερα, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν νέες ψυχαγωγικές δράσεις ενταγμένες στο κλίμα των Χριστουγέννων. Σας περιμένουν, μεταξύ άλλων: Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου, Αλίκη στη χώρα των Ευχών, Σπίτι Ζωγραφικής Προσώπου, Ακαδημία Μικρών Μάγων, Χωριό των Ξωτικών, Παραμυθοχώρα, Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη, Εργαστήρι Ξωτικών, Καρουζέλ, Πολικό Εξπρές, Σπίτι του Αη Βασίλη, Η Λίμνη των Χριστουγέννων και Λούνα Παρκ. Σημειώνεται πως αυτό που ξεχωρίζει εφέτος στο πάρκο και αναμένεται να εντυπωσιάσει, είναι το φαντασμαγορικό στρογγυλό παγοδρόμιο, αλλά και το φωτεινό δέντρο περίπου 24 μέτρων που θα βρίσκεται στο κέντρο της λίμνης του «Πάρκου και των Ευχών». Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ.

*7 Δεκεμβρίου 2018 – 6 Ιανουαρίου 2019, Κηποθέατρο Αλκαζάρ, Λάρισα, Είσοδος δωρεάν, Tηλ. 2413 500 361 & 2410 533 665

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα