Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Ήρθε η “Ωκεανίδα”-Τι συμβαίνει στους δρόμους

Δείτε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί αυτήν την ώρα.

Parallaxi
θεσσαλονίκη-ήρθε-η-ωκεανίδα-τι-συμβ-397409
Parallaxi

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι έφερε μαζί της η “Ωκεανίδα” με την πόλη, να έχει ντυθεί στα λευκά ήδη από τα ξημερώματα. Στην Καλαμαριά αυτή την ώρα η θερμοκρασία δείχνει -1 βαθμό Κελσίου.

Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές όπως το Φίλυρο, ο Χορτιάτης, το Ασβεστοχώρι, το Ωραιόκαστρο, η Θέρμη,το Πανόραμα ενώ χιονόπτωση σημειώνεται και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκονται “επί ποδός” και ρίχνουν νερό, ώστε να  να μην υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις.

Μαριλού Κουλουρίδα-Διαγώνιος

Μεγαλύτερο βάρος ρίχνουν και στα ορεινά τμήματα του δήμου, όπως Άνω Πόλη, 40 Εκκλησιές, Τριανδρία και Άνω Τούμπα, όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι εντονότερα.

Έντονα είναι τα φαινόμενα επίσης στην ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα ενώ εργαζόμενοι στους δήμους και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός για να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες.

Τάσος Ορφανίδης-Κάστρα

Ειδικότερα, ο Περιφερειακός Θεσσαλονίκης και οι βασικές αρτηρίες της πόλης λειτουργούν χωρίς προβλήματα, ωστόσο οι οδηγοί σε περιφερειακούς ορεινούς δήμους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.

Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι Χορτιάτη- Αγίου Βασιλείου και Μελισσοχωρίου Ωραιοκάστρου.

Φίλοι της Νέας Παραλίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους θερμαινόμενους χώρους:

Στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών και προκειμένου να αντιμετωπιστούν χωρίς προβλήματα από τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της πόλης οι χαμηλές θερμοκρασίες, που πιθανόν να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες, θα λειτουργήσουν από αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, έως και την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019, με διευρυμένο ωράριο, οι κοινωνικές δομές που παρέχουν τις υπηρεσίες τους, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους και οι οποίες είναι:

Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13 τηλ. 2310528811), από τις 17:00, έως την επομένη ημέρα στις 11:00

Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62 τηλ. 2310527938), από τις 9:00 έως τις 20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο τηλ. 2313318200 (Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θεσσαλονίκης)

Γωγώ Τέτου-Ωραιόκαστρο

Η ΕΥΑΘ συμβουλεύει:

Οι συμβουλές

•Μάθετε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής (ρολόι) του σπιτιού σας καθώς και τα σημεία όπου βρίσκονται ο κεντρικός και οι περιφερειακοί διακόπτες υδροδότησης.

•Ελέγξτε και βεβαιωθείτε ότι οι διακόπτες του δικτύου υδροδότησης ανοιγοκλείνουν και λειτουργούν ομαλά.

•βεβαιωθείτε ότι τα υδρόμετρα που βρισκονται σε φρεάτια – ντουλάπια και εκτεθειμένα ,και αυτο κυρίως σε περιοχές πέριξ του αστικού ιστού π.χ Ωραιόκαστρο ,Ρετζίκι-Πανόραμα ,είναι μονωμένα.

•Βεβαιωθείτε ότι οι εξωτερικοί σωλήνες (π.χ. ηλιακού θερμοσίφωνα, βρύσες μπαλκονιών ,λέβητες) είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατόν απο εξειδικευμένους τεχνίτες.

•Βεβαιωθείτε ότι οι υδρορροές στα μπαλκόνια και στις ταράτσες είναι καθαρές από φύλλα και σκουπίδια και λειτουργούν ομαλά.

•Δεν αφήνουμε ανοιχτές τις βρύσες για να μην παγώσουν γιατί έχουμε άσκοπη κατανάλωση νερού που θα στερηθούνε οι συμπολίτες μας

• Σε περίπτωση που παγώσουν τα υδρομετρα δεν τα ζεσταίνουμε με φλόγιστρα και άλλα θερμαντικά μέσα γιατί το πιθανότερο είναι να τα κάψουμε και να δημιουργήσουμε μεγαλύτερα προβλήματα, περιμένουμε να ξεπαγώσουν μόνα τους

Ανδρέας Σφυρίδης-Περαία

Διαβάστε σχετικά: ΤΩΡΑ: Στα «λευκά» ξύπνησε η Θεσσαλονίκη 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα