paramythianews

Nέα από δήμο Σουλίου – Θεσπρωτία – Ήπειρο

Στα σκαριά το φεστιβάλ Παραμυθιάς! (βίντεο)

Στον χάρτη των δήμων που φιλοξενούν φεστιβάλ μπαίνει ο δήμος Σουλίου καθώς το καλοκαίρι θα γίνει το πρώτο φεστιβάλ Παραμυθιάς με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κ.α.

Στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων εντάσσονται και δύο δράσεις που είναι εν εξελίξει στην Παραμυθιά, με την συμμετοχή μαθητών από τον δήμο Σουλίου αλλά και ενήλικων καθώς οι θεατρικές ομάδες της Παραμυθιάς έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Με αφορμή αυτές τις δράσεις δόθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου όπου ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Κοντός αναφέρθηκε στα εργαστήρια που εισάγουν τα παιδιά στις αρχές του θεάτρου και του κινητικού σχεδιασμού και σημείωσε ότι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου (15-30 Ιουλίου) θα διεξαχθεί το φεστιβάλ με πάρα πολλά πολιτιστικά γεγονότα.

Όπως είπε ο Γιάννης Μακρίδης, που είναι ο υπεύθυνος της οργάνωσης με πολύ μεγάλη εμπειρία, ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε καλούς θεατές. Είναι πολύ σημαντικό για τον τοπική κοινωνία να αγκαλιάσουν και να καταλάβουν ότι ο πολιτισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για το υπόλοιπο κομμάτι της ζωής τους.

Το καλοκαίρι εκτός των άλλων θα έρθει η Μεγάλη Σκηνή των Μαριονετών και θα παρουσιάσουν την όπερα “Ο κουρέας της Σεβίλλης” με μαριονέτες.

Η επόμενη προφεστιβαλική ενέργεια θα γίνει 15 και 16 Μαΐου όπου θα έρθουν οι Μανουσάκης, Τρύπη και Καζάκος με την παράσταση “Άγουρα κεράσια” με θέμα την ενδοοικογενειακή βία όπου θα ακολουθήσει και συζήτηση με το κοινό.

Η επόμενη είδηση που βγήκε από την συνέντευξη είναι η θερινή ακαδημία Θεάτρου όπου θα έρθουν 40 ηθοποιοί για να την παρακολουθήσουν δίνοντας στο τέλος και μια παράσταση.

Δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξη:

Θέλετε να μας στηρίξετε;

Μια δωρεά από εσάς μας είναι πολύτιμη. Χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο της paypal για ασφάλεια: