Γυριζει σελιδα ο Δημος Ιασμου

Αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο, αλλά και τη δημιουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης δρομολογεί άμεσα ο Οντέρ Μουμίν - Άμεσα στην Αθήνα για τα ζητήματα του Ιάσμου ο νέος Δήμαρχος

Το σχέδιό του για την επόμενη ημέρα του Δήμου Ιάσμου εξέθεσε το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου, ο νέο Δήμαρχος κ. Οντέρ Μουμίν, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, τονίζοντας πως γυρνά μια νέα σελίδα για τον Ίασμο, σε μια περίοδο εξωστρέφειας ξεφεύγοντας από τα στενά γεωγραφικά όρια του Δήμου με λόγο για όλα όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης και την ΑΜΘ.
 
Ο πρώτος στόχος είναι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, η μεταφορά του Δημοτικού Καταστήματος στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Ιάσμου, το οποίο αποτελεί προτεραιότητά γιατί δυστυχώς οι δημοτικοί χώροι που στεγάζουν τις υπηρεσίες δεν επαρκούν, για αυτό και επιθυμούν να μετακινηθούν σε ένα ενιαίο χώρο, για να έχουν και μια καλύτερη οργάνωση.
 
Ο κ. Μουμίν θεωρεί πως η ορθή διοίκηση πρέπει να βλέπει ισάξια, ισότιμα και ισόνομα όλους τους οικισμούς, με πρώτο συμβολισμό την ορκωμοσία στη Γαλήνη, ενώ θα ανοίξουν άμεσα τα ΚΕΠ στο Σώστη, την κοινότητα Ασωμάτων ενώ θέλουν να λειτουργήσουν όλες οι κοινότητες στους Οικισμούς σε συνεργασία με τους προέδρους, στους οποίους θα δώσουν εξουσιοδότηση υπογραφών.
 
Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές πάντως θα είναι και η δημιουργία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, ένα αυτοτελές νομικό πρόσωπο του Δήμου που θα διαχειρίζεται όλα τα ζητήματα.
 
Για να γίνουν όσα απαιτούνται, χρειάζεται χρόνος, μιας και όπως ανέφερε, παρέλαβε ένα Δήμο «διοικητικά νεκρό, οικονομικά μέτριο», ώστε να αναδιαρθρωθούν οι υπηρεσίες του.
 
Έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, μιας και μεταξύ των άλλων υπάρχουν κάποιες δανειακές υποχρεώσεις, που τρέχουν, για αυτό και πρέπει να κλείσουν, αλλά και να γίνει ο Δήμος αξιόπιστος, τόσο προς τους δημότες όσο και προς τους προμηθευτές, ώστε να εξοφλούνται άμεσα, εντός τριμήνου, οι υποχρεώσεις, κάτι που απαιτεί οργάνωση η οποία είναι ζητούμενο.
 
Υπάρχουν πράγματα που λειτουργούσαν σωστά, όμως υπήρχαν και άλλα που θα πρέπει να πάνε προς την σωστή κατεύθυνση. 

Πολλαπλά ζητήματα στην Αθήνα 

Όμως προτεραιότητα αποτελεί και η δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου στον Ίασμο, μέσα από πρόγραμμα χρηματοδότησης που τρέχει μέχρι τον Δεκέμβριο του ’19, για το οποίο οι συνεργάτες του διερευνούν τον χώρο, που πιθανότερα θα είναι εγγύτερα στην Πανεπιστημιούπολη, η οποία αντιμετωπίζει και μεγαλύτερο πρόβλημα.
 
Ήδη έχει βρεθεί χώρος και μελετάται αν είναι κατάλληλος, ενώ θέλουν εκεί να δημιουργήσουν και ένα πράσινο σημείο, για την κατάλληλη απόρριψη μπαζών, η οποία τώρα παρατηρείται άναρχα στο μήκος του Δήμου.
 
Όσο για δημιουργία εμπορικού κέντρου, που είχε προαναγγείλει, έφερε το παράδειγμα των Jumbo, που μέχρι να έρθουν στο Δήμο κανείς δεν πίστευε πως θα συμβεί, δημιουργώντας θέσεις εργασίας.
 
Γι’ αυτό και θα κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση με το ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσίασαν προεκλογικά, ενώ στις 3-4 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα, τόσο για να έρθει σε επαφή με πιθανούς επενδυτές για το εμπορικό κέντρο, όσο και για άλλα ζητήματα του Δήμου.
 
Εκεί ελπίζει να πραγματοποιήσει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, στα Υπουργεία Εσωτερικών, Μεταφορών, Πολιτισμού και Παιδείας.
 
Ανάμεσα στα θέματα που θέλει να θίξει είναι η λειτουργία παραρτήματος του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ίασμο, ζητήματα στελέχωσης του Δήμου, τη γέφυρα του Κομψάτου, για την οποία θα ζητήσει να επισκεφτεί η ηγεσία του Υπουργείου μεταφορών το χώρο, και το Υπουργείο Πολιτισμού για το Φεστιβάλ Ειρήνης που θέλουν να δημιουργήσουν.
 
Για το θέμα της Γέφυρας Κομψάτου ελπίζει πως θα έχουν αρμονική συνεργασία με την Περιφέρεια, η οποία έχει την αρμοδιότητα της αποκατάστασής της, για αυτό θα συνεχίσει να κάνει επικουρικά κινήσεις ώστε να λυθεί ταχύτερα το πρόβλημα. 

Ανοιχτοί στις συνεργασίες 

Όσο για το ζήτημα των συνεργασιών, ο κ. Μουμίν σημείωσε πως η παράταξη του τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη Κυριακή έλαβε ένα ισχυρό ποσοστό, ο Κλεισθένης όμως επιβάλλει συνεργασίες.
 
Ο ίδιος είναι ανοιχτός προς την αντιπολίτευση να συζητήσουν, να βρουν κοινά πράγματα για τον τόπο, να αποδεχθούν τις ορθές προτάσεις, όμως ξεκινώντας σε επίπεδο διοίκησης, θα απαρτίζεται από τα μέλη του συνδυασμού, πέρα των τεχνοκρατών που θα αξιοποιηθούν όπου είναι δυνατόν για να υπάρξει άνοιγμα προς την κοινωνία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.