Ξύπνημα 5,3 Ρίχτερ για την Κρήτη - Κοντά στα Ανώγεια Ρεθύμνου, το επίκεντρο του σεισμού - Video

Ισχυρή σεισμός, αλλά με σύντομη διάρκεια σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα στις 07:39 στην Κρήτη, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός, ήταν εντάσεως 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, (άλλες μετρήσεις, δίνουν μικρή απόκλιση ως προς την έντασή του, καταλήγοντας στα  5,2, ή 5,1 Ρίχτερ),  με το επίκεντρο του, να εντοπίζεται κοντά στα Ανώγεια, νομού Ρεθύμνου, 31χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό του, βάθος υπολογίζεται στα 66,1χλμ.

Ο σεισμός με επίκεντρο, ακριβώς στο κέντρο του νησιού, έγινε αισθητός σε όλη τη Κρήτη, αλλά και σε άλλα νησιά στο νότιο Αιγαίο.

Επρόκειτο πάντως για σεισμική δόνηση πολύ μικρής μικρής διάρκειας και μεγάλου εστιακού βάθους, επομένως ως στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες για υλικές ζημιές ή θύματα από την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Video από τη στιγμή της σεισμικής δόνησης στην Κρήτη, δόθηκε το μεσημέρι στη δημοσιότητα. Οι εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στον Αλευρόμυλο «Μύλοι Αγίας Μαρίνας», στην Βόνη, Ηρακλείου αποτυπώνουν ξεκάθαρα το πόσο ισχυρός ήταν.

 Δείτε το Video:

Η Κρήτη σημειωτέον είναι ιδιαίτερα σεισμογενές τμήμα του Ελλαδικού χώρου. Ιστορικά μάλιστα, πίσω στο 1852, έχει δώσει τον μεγαλύτερο σεισμό, που συνέβη ποτέ στην Ελλάδα και ήταν μεγέθους 8,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.