Εξάρχεια: «Λουκέτο» από την ΕΛ.ΑΣ. στο ΚΕΠ του Ρουβίκωνα

Νέα επιχείρηση στα Εξάρχεια πραγματοποιεί από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. Άνδρες της ελληνικής αστυνομίας με τη συνδρομή γερανού απομάκρυναν ένα κοντέινερ, το οποίο τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείτο από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν από νωρίς το πρωί περιμετρικά στην περιοχή των Εξαρχείων , προκειμένου να το απομακρύνουν. Το συγκεκριμένο κοντέινερ χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια από διάφορες συλλογικότητες ενώ ενώ ήταν επίσης γνωστό και ως «ΚΕΠ του Ρουβίκωνα».

Είχε στηθεί τον Απρίλη του 2017 με στόχο να αποτελέσει ένα «πολιτικό περίπτερο» από ομάδες που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η απομάκρυνσή του έγινε με τη χρήση γερανού ενώ δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, αφού το σημείο είχε αποκλειστεί από πολυάριθμες αστυνομικές ομάδες.

Μετά το «ξήλωμα» άνθρωποι του δήμου έφτασαν στο σημείο και καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια, πανό και αφίσες.

Σύμφωνα με το Open, πάντως το  συγκεκριμένο κοντέινερ δεν το χρησιμοποιούσε κανείς και ήταν παροπλισμένο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για  τις 129 γειτονιές της Αθήνας και έχει η εφαρμογή του  ξεκίνησε ήδη. Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη.  Με δράσεις  που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο  και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών.  Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη».