Ναύπλιο: Δικαστική «βόμβα» απαγορεύει την ενοικίαση διαμερίσματος μέσω Airbnb

Δεκτή έκανε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικίας εναντίον άλλης ιδιοκτήτριας, η οποία νοίκιαζε το διαμέρισμά της μέσω Airbnb.

H δικαστική απόφαση που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς η Airbnb εξαπλώθηκε γρήγορα τα τελευταία χρόνια, απαγόρευσε οριστικά την βραχυπρόθεσμη μίσθωση του διαμερίσματος. Επίσης απειλεί την ιδιοκτήτρια με  προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης.

Τέλος επιβάλλει σε βάρος της την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

Είχε προηγηθεί η πρώτη στα χρονικά προσωρινή διαταγή που απαγορεύει βραχυχρόνια και ευκαιριακή μίσθωση σε πολυκατοικία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 25/9/2019 και την απόφαση 263/2019 που εκδόθηκε στις 7/11/2019.

Τα παράπονα

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κινήθηκαν νομικά είναι: η μόνιμη κατάληψη της πισίνας της πολυκατοικίας από τους πελάτες της ιδιοκτήτριας που δέχθηκε την αγωγή, η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι, τα απορρίμματα που άφηναν οι τελευταίοι σε κοινόχρηστους χώρους, η κατάληψη των θέσεων parking και πολλά ακόμα.

Τέλος, ενώ σύμφωνα με την καταχώρηση, στο ακίνητο μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα, οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως συχνά έμεναν περισσότεροι.