Υποψίες για βασιλικές «ρίζες» του κορωνοϊού στο Κρανίδι

«Βασιλικές ρίζες» ίσως έχει ο κορωνοϊός στην Ερμιόνη καθώς η πηγή του κακού μπορεί να κρύβεται στην επίσκεψη του βασιλιά της Ολλανδίας Γουλιέλμου Αλέξανδρου και της συζύγου του Μάξιμα, οι οποίοι στα μέσα Μαρτίου βρέθηκαν στη βίλα που διατηρούν από το 2012 στο Πόρτο Χέλι μαζί με δεκάδες άτομα (υπολογίζονται πάνω από 20) που αποτελούν το προσωπικό τους.

 

Οι γαλαζοαίματοι,σύμφωνα με το newsit φέρεται να έφτασαν στην Ελλάδα με το ιδιωτικό τους αεροσκάφος και στο αεροδρόμιο να επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο, το οποίο τους μετέφερε απευθείας στην εξοχική βίλα τους που βρίσκεται στη θέση Δορούφι μόλις 5 χιλιόμετρα από το Κρανίδι.

Το ζευγάρι, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, είναι ιδιαιτέρως αγαπητό, όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή κι αυτό γιατί εκτός του ότι κυκλοφορεί άνετα στα γραφικά μαγαζιά σε όλο το Πόρτο Χέλι, συνομιλώντας με όσους τους αναγνωρίζουν, αρκετοί είναι και οι ντόπιοι που κατά καιρούς εργάζονται σε διάφορα σημεία της βίλας τους.

Η καθαρίστρια

Αυτό συνέβη και τώρα καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η γυναίκα που εργάστηκε ως καθαρίστρια μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό για να ετοιμάσουν την βίλα για το Βασιλικό ζεύγος, εικάζεται πως «τσίμπησε» τον ιό από ασυμπτωματικό ασθενή που αποτελούσε την συνοδεία του βασιλιά Γουλιέλμου Αλέξανδρου.

Η γυναίκα χωρίς να καταλάβει το παραμικρό συνέχισε την ζωή της, καθώς δεν εμφάνισε κανένα από τα συμπτώματα του κορωνοϊού, ωστόσο κόλλησε τον σύζυγο της, ο οποίος διατηρεί πάγκο στις λαϊκές του δήμου. Γι’ αυτό και ένα από τα μέτρα που αμέσως εφαρμόστηκαν ήταν η απαγόρευση των υπαίθριων αγορών. Όπως αναφέρει η πηγή στο newsit.gr, ο άνδρας εμφάνισε αρκετά από τα συμπτώματα, με αποτέλεσμα η μεταφορά του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο αναφοράς “Σωτηρία” να κριθεί αναγκαία.

Τις ημέρες πριν τη νοσηλεία του, η σύζυγος που μεταξύ άλλων βοηθάει και ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Ελληνοαμερικανών στην περιοχή – άλλες φήμες λένε ότι μπορεί και να κόλλησε από αυτούς τον ιό – λέγεται πως είχε επισκεφτεί την δομή, προκειμένου να συμμετέχει στις εργασίες καθαριότητας. Εκεί εκτός από το προσωπικό η γυναίκα, ήρθε σε επαφή και με πολλούς από τους μετανάστες, οι οποίοι στα τεστ που τους έγιναν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι διαφορετικές αυτές επισκέψεις της, όπως μετέπειτα και των μεταναστών που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι και χωρίς κανέναν περιορισμό, έγιναν η αιτία ώστε να κριθεί αναγκαία η λήψη δειγμάτων από 177 πολίτες του Κρανιδίου.

Τα δείγματα ελήφθησαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης που έγινε μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή, ενώ και τα 177 βρέθηκαν αρνητικά σκορπίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία.