Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Εκκενώθηκαν οικισμοί και κατασκηνώσεις - Εσπευσμένα στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

Πολλές οι εστίες φωτιάς σε όλη την Πελοπόννησο - Συναγερμός και στη Μεσσηνία

Μαίνονται οι δύο μεγάλες φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Κορινθία και Μεσσηνία, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση στην Πυροσβεστική λόγω και των δυνατών ανέμων.

Εκτός ελέγχου μαίνεται η πυρκαγιά στην Κορινθία που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επί τόπου βρίσκεται ο αρχηγός ΠΣ αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων ΠΣ υποστράτηγος Γ. Πουρνάρας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και πλέον επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα 4 ομάδες πεζοπόρο ενώ από αέρος γίνονται ρίψεις νερού από 8 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ καθώς και εθελοντές.Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η κατάσταση κρίθηκε σοβαρή καθώς η φωτιά κατευθύνεται προς πευκοδάσος.

Η φωτιά δεν έχει ενεργό κι ενιαίο μέτωπο. Αυτή την ώρα αλλά παραμένουν διάσπαρτες εστίες και η κατεύθυνση της είναι προς την περιοχή Άγιος Ιωάννης για την οποία γίνει εισήγηση για εκκένωση.

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς, καθώς και μια κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή, έχουν εκκενωθεί. Πριν λίγο, εκκενώθηκαν προληπτικά και τα Αθίκια, καθώς οι ισχυροί άνεμοι παρασύρουν τις φλόγες προς τα εκεί.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στην περιοχή Παλατάκι, ενώ η πυροσβεστική αναφέρει πως απειλήθηκαν σπίτια και αρκετές κατοικίες που ενδέχεται να έχουν ρυπανθεί από τους καπνούς που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα.

Επιπλέον, η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού Ισμού – Αρχαίας Επιδαύρου από το ύψος του κόμβου της Επιδαύρου στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Η πυρκαγιά είναι αρκετά κοντά και στο Σοφικό και ως εκ τούτου κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να ελέγξουν την πυρκαγιά προτού πάει προς το πευκοδάσος του Σοφικού.

Εκκένωση οικισμού και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με την Πυροσβεστική να εισηγείται την προληπτική εκκένωση του οικισμού Μαθία.

Σημειώνεται και αυτό επίσης είναι σημείο προς διερεύνηση από την Πυροσβεστική, πως η φωτιά ξέσπασε αρχικά από καθαρά αγροτική έκταση, την στιγμή που στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και ενώ για την σημερινή ημέρα υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, σχεδόν στη μισή χώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Καλύτερη η εικόνα στα μέτωπα Ρεθύμνου, Αρχαίας Ολυμπίας και Λοκρών

Νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λοκρών Φθιώτιδας, οριοθετήθηκε άμεσα ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη.

Η σημερινή ημέρα αποδεικνύεται πραγματικά δύσκολη για την Πυροσβεστική με δύσκολες φωτιές και μεγάλη διασπορά δυνάμεων.

Στην περιοχή του Φοίνικα Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο η φωτιά εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα, όπως και στην Αρχαία Ολυμπία, όπου ξέσπασε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λασιώνος, ψηλά στο βουνό, δίχως να κινδυνεύουν οικισμοί σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Σε αυτά τα σημεία παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αναμένεται σύντομα να μπορέσουν να οριοθετηθούν και αυτές.