Η Ρέιτσελ Βάις, νιώθει ... Ευνοούμενη των γκέι κυριών μετά το αριστούργημα του Γιώργου Λάνθιμου

Την περασμένη Κυριακή κατά την απονομή των Bafta η Ρέιτσελ Βάις κέρδισε το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευνοουμενη ρέιτσελ βάις

Ακριβώς την προηγούμενη νύχτα δέχτηκε μια ακόμα πιο σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης, όπως δήλωσε η ίδια στους New York Times:   «Ήμουν για δείπνο σε κάποιο εστιατόριο του Λονδίνου, όταν πλησίασε διακριτικά μια γυναίκα, με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “εκ μέρους όλων των λεσβιών, θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την ερμηνεία σας”».

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευνοουμενη ρέιτσελ βάις

Ήταν ο δεύτερος συνεχόμενος ρόλος της περσινής κινηματογραφικής χρονιάς για την 48χρονη ηθοποιό που την ήθελε να υποδύεται γκέι γυναικείο χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευνοουμενη ρέιτσελ βάις

Ο πρώτος ήταν στην ταινία Disobedience (Ανυπακοή) στην οποία μαζί με την Ρέιτσελ Μακ Άνταμς εμφανίστηκαν ως ένα ζεύγος γυναικών, το φλογερό ειδύλλιο του οποίου σκανδαλίζει την συντηρητική εβραϊκή κοινότητα στην οποία μεγάλωσαν.

Είναι η ερμηνεία της όμως στην «Ευνοούμενη» αυτή που έχει γίνει το κυρίαρχο “trending” θέμα στα social media, ειδικά μετά από το δύο δευτερολέπτων βίντεο που κυκλοφόρησε μετά την βραδιά των Bafta, όταν μια θαυμάστρια της ζήτησε στο κόκκινο χαλί απλά να την τραβήξει να λέει “gay rights” (γκέι δικαιώματα).

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευνοουμενη ρέιτσελ βάις

Το βιντεάκι έγινε αμέσως viral ειδικά ανάμεσα στις γκέι θαυμάστριές της.   «Σε όλες τις προηγούμενες ταινίες μου, η σχέση μου ήταν με άντρες» δήλωσε η Βάις, που είναι υποψήφια για το βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου στην τελετή απονομής των Όσκαρ την προσεχή Κυριακή. «Ήταν απίστευτα αναζωογονητικό να βρεθώ συνδεδεμένη με γυναίκες σε δύο διαδοχικές ταινίες».

 

Πηγή: lifo.gr