Ελένη Σταματάκη: Ξεκίνησαν ξανά τα πλοία από Πειραιά για Μέθανα - Πόρο

aktoploiko saronikos

Μετά από δύο μήνες διακοπής πραγματοποιούνται ξανά τα δρομολόγια συμβατικών πλοίων από Πειραιά για Μέθανα-Πόρο

Μετά από σχεδόν δύο μήνες διακοπής, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 ξεκίνησαν ξανά τα δρομολόγια συμβατικών πλοίων από Πειραιά για Μέθανα – Πόρο. Κατά τη χειμερινή περίοδο θα εκτελούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα, τα οποία θα αυξηθούν μετά το Μάρτιο.
Τον Οκτώβριο του 2017, η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού ανακοίνωσε τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πειραιά – Μεθάνων από Δευτέρα έως Πέμπτη. Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με πληροφορία που είχε, για πλήρη διακοπή των δρομολογίων της Κοινοπραξίας κατά τους χειμερινούς μήνες, ξεκινώντας από το Νοέμβριο.
Υπήρξε άμεση αντίδραση των τοπικών φορέων, η οποία μεταφέρθηκε στη Βουλή με ερώτηση 30 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με καταθέτουσα τη βουλεύτρια Ελένη Σταματάκη. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών είναι η επανέναρξη των δρομολογίων των συμβατικών πλοίων.
Με αυτό τον τρόπο, γίνεται ένα πρώτο βήμα στην βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών στον Αργοσαρωνικό. Απαιτείται επέκταση της γραμμής – δρομολογίου στην Ύδρα και τις Σπέτσες για την εξυπηρέτηση και αυτών των νησιών με συμβατικό πλοίο. Χρειάζεται εγρήγορση και συνεργασία όλων των φορέων και της πολιτείας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των παραγωγικών δυνάμεων των νησιών.