Οι Σπέτσες τελευταίος σταθμός της περιοδείας της Γ. Γεννιά

gennia vartholomaios spetses

Με την επίσκεψή της στις Σπέτσες ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποίησε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά

στα νησιά της Περιφέρειάς της, από την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 μέχρι σήμερα, Παρασκευή, 8 του μήνα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η βουλευτής είχε σημαντικές συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες των Σπετσών, Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εκπροσώπους της δημοτικής Αρχής.

Την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018, η κ. Γεννιά, συμμετείχε στην επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, Παναγιώτατου κ. κ. Βαρθολομαίου, που έφτασε στις Σπέτσες, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες, Σεβασμιότατους, κ. κ. Γέρων Περγάμου Ιωάννη και Βελγίου Αθηναγόρα, για να παρακολουθήσει τις εργασίες του Οικολογικού Συμποσίου, που διοργάνωσε το Πατριαρχείο, σε Αθήνα και νησιά του Σαρωνικού, με τίτλο: «Προς μια πιο πράσινη Αττική: Συντηρώντας τον πλανήτη και προστατεύοντας τους κατοίκους του».

Η βουλευτής συνομίλησε με τον Πατριάρχη, το βράδυ της Τετάρτης, παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία και στη συνέχεια την τελετή εγκαινίων του Εκκλησιαστικού Μουσείου Σπετσών και την αναγόρευση του κ. κ. Βαρθολομαίου σε επίτιμο Δημότη Σπετσών.

Η κ. Γεννιά επισκέφθηκε το 1ο νηπιαγωγείο Σπετσών, όπου είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τη νηπιαγωγό, Δάφνη Στασίνη. Νωρίτερα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Τάσο Ελευθερίου, ο οποίος την ενημέρωσε για την κατάσταση στα νηπιαγωγεία των Σπετσών. Συζήτησαν επίσης γενικότερα για την Παιδεία, αλλά και τους τρόπους προώθησης δραστηριοτήτων και εργαστηρίων για τα παιδιά.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με επαγγελματίες παραδοσιακών σκαφών (καΐκια) από τους οποίους ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν και για τις ενέργειές τους, ώστε να αναγνωριστούν τα καΐκια ως το παραδοσιακό μέσο μεταφοράς επιβατών του νησιού από Σπέτσες για Κόστα και το αντίστροφο.
Στο δημαρχείο, η βουλευτής συναντήθηκε με μέλη του εμπορικού Συλλόγου Σπετσών και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, Ιάσονα Ορλάνδο, τον ταμία Κωνσταντίνο Λούζη και το μέλος του ΔΣ Λουκά Χιουζ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ναυτικού ομίλου Σπετσών, Πέτρος Πετρακόπουλος και Αντώνης Βορδώνης, αντίστοιχα, όπως και οι αντιδήμαρχοι Σπετσών, Βίκυ Στόφυλα και Τάκης Πάνου. Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν τα ιστορικά καρνάγια του νησιού και οι προσπάθειες για να μην κλείσουν. Ο κ. Παντελής Κορακής, επαγγελματίας του κλάδου, ενημέρωσε την κ. Γεννιά για τη συνολική κατάσταση. Επίσης συζητήθηκε το σημαντικότατο θέμα της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία της και την ανάδειξή της ως διεθνές εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο.

 

eep logo