Το «πράσινο σκανάρισμα» του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

    Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Altion Arena/OAKA για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και το εβδομαδιαίο «πράσινο σκανάρισμα» ήρθε για να αναλύσει τα πάντα.

    Για τους νταμπλούχους δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από μια επιβλητική νίκη απέναντι στον «αιώνιο αντίπαλο» που μπορεί να έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην 10η θέση (5-6) αλλά δεν σταματά να είναι μια από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης.

    Ο Παναθηναϊκός (7-4) από την άλλη ψάχνει την 6η νίκη του στα τελευταία εφτά ματς, μια νίκη που αφότου θα έρθει θα τον εδραιώσει στην πρώτη τετράδα της διοργάνωσης!

    Η «ακτινογραφία» του Ολυμπιακού:

    Οι «ερυθρόλευκοι» με βάση το ρόστερ τους κατατάσσονται στο τελευταίο επίπεδο ομάδων στην διοργάνωση. Παρόλα αυτά η φανέλα και η εμπειρία συγκεκριμένων παικτών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να κάνουν σημαντικές νίκες. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή ομάδα στον τομέα των ριμπάουντ με τον Μιλουτίνοφ να μαζεύει για πλάκα 10+ ριμπάουντ ανά ματς. Σίγουρα δεν πρέπει να υποτιμηθεί ο Ολυμπιακός από τους παίκτες του Παναθηναϊκού διότι μπορεί η διαφορά δυναμικότητας να είναι τεράστια αλλά έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως οι ομάδες που μπαίνουν στο παρκέ με την σιγουριά της νίκης στο τέλος χάνουν.

    Σε ότι αφορά τον τομέα του σουτ Παπανικολάου και Πολ είναι οι μεγαλύτερες απειλές έξω από τα 6.75 ενώ επίσης με καλά ποσοστά σουτάρουν φέτος Κόνιαρης και Ρότσεστι. Εννοείται πως και ο Σπανούλης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με το σουτ του παρότι φέτος είναι πολύ άστοχος.

    Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός:

    Το σημείο κλειδί για να κερδίσεις, εύκολα, τον Ολυμπιακό είναι το ριμπάουντ. Όπως έχουμε τονίσει αμέτρητες φορές σε αυτήν την στήλη το σημαντικό για να ελέγχεις τον ρυθμό του αγώνα είναι να ελέγχεις το ριμπάουντ. Το στοίχημα λοιπόν θα είναι να περιοριστεί ο Μιλουτίνοφ ειδικά σε ότι αφορά τα ριμπάουντ στην ρακέτα του Παναθηναϊκού. Στο αμυντικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός πρέπει απλά να προσέξει έξω από την γραμμή και να μην κάνει αλλαγές στα σκριν. Το πρώτο το λέω διότι συγκεκριμένοι παίκτες του Κεμζούρα (Πολ, Παπανκολάου, Σπανούλης) αν βρουν ρυθμό δύσκολα σταματιούνται και το δεύτερο επειδή ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει εύκολα τα μις ματς όταν αυτά δημιουργούνται.

    Σε ότι αφορά την επίθεση οδηγός θα πρέπει να είναι το ματς με την Μπασκόνια. Καλή κίνηση της μπάλας, σωστό spacing και κυρίως Καλάθης-Φριντέτ μαζί στο παρκέ. Το θέμα με τα ριμπάουντ που έθιξα νωρίτερα είναι επίσης σημαντικό διότι σου δίνει τον έλεγχο του ρυθμού αλλά και την δυνατότητα να χτυπήσεις στο τρανζίσιον κάτι που ο Παναθηναϊκός κάνει εξαιρετικά φέτος.

    Πρόβλεψη:

    Είναι δεδομένο πως ο Ρικ Πιτίνο δεν θα υποτιμήσει τον αντίπαλο παρότι ξέρει την διαφορά του επιπέδου και ξέρει πως ο Παναθηναϊκός αν κάνει τα βασικά θα κερδίσει εύκολα. Ακριβώς αυτή είναι και η δική μας πρόβλεψη. Αν ο Παναθηναϊκός μπει συγκεντρωμένος και αποφύγει τις υπερβολές θα καταπιεί τον «αιώνιο αντίπαλο» και θα ανέβει στο 8-4

    Απουσίες:

    Ο Κεστούτις Κεμζούρα δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ριντ όπως όλα δείχνουν την ώρα που ο Ρικ Πιτίνο δεν έχει κάποιον «πονοκέφαλο» σε αυτό το θέμα μιας και όλοι οι παίκτες του (πλην του Αθηναίου) είναι στο 100%

    Fun bet of the day:

    Ίσως λίγο υπερβολή αλλά το over 4.5 τρίποντα του Φριντέτ δίνει 10 απόδοση στο Stoiximan