Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Με τη βοήθεια ενός προσομοιωτή, οι ειδικοί της Mercedes-Benz Trucks θέτουν τυχαίους επαγγελματίες οδηγούς σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας…

… προκειμένου να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν νέα σενάρια, συστήματα και διαδικασίες του Multimedia Cockpit που προσφέρεται για το νέο Actros.

To νέο Actros (και όχι μόνο) εφοδιάζεται με ένα ψηφιακό περιβάλλον εργασίας για τον οδηγό, το λεγόμενο Multimedia Cockpit.

«Εικονική πραγματικότητα» για τους οδηγούς του νέου Actros

3.629 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2019)

Προκειμένου να εξελίξουν περαιτέρω το ψηφιακό περιβάλλον του «Multimedia Cockpit» που ενσωματώνεται στο νέο Actros, οι ειδικοί της Mercedes-Benz ζητούν την βοήθεια επαγγελματιών οδηγών μέσω δοκιμών σε περιβάλλον… εικονικής πραγματικότητας.

To σύστημα Multimedia Cockpit που πλέον η Mercedes-Benz έχει εφαρμόσει στη νέα γενιά του Actros, αποτελεί μια ρηξικέλευθη πρόταση στα βαρέα επαγγελματικά οχήματα δεδομένου ότι, πολλαπλές από τις βασικές και βοηθητικές λειτουργίες του οχήματος, ελέγχονται πλέον μέσω ψηφιακού περιβάλλοντος (οθόνη αφής) και όχι μέσω διακοπτών.
Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλιστεί πως το νέο αυτό… ψηφιακό περιβάλλον εργασίας των επαγγελματιών οδηγών, καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του, είναι εύκολο στη χρήση και η εξοικείωση μαζί του είναι άμεση, οι ειδικοί της Mercedes-Benz έχουν ξεκινήσει ήδη ένα νέο στάδιο δοκιμών, κατά τη διάρκεια του οποίου ζητούν τη βοήθεια επαγγελματιών οδηγών.
Ουσιαστικά, το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της εταιρείας δημιούργησε έναν ψηφιακό προσομοιωτή και συνθήκες εικονικής πραγματικότητας εντός μιας ειδικά διασκευασμένης V-Class, που επισκέφθηκε αρκετά truck-stops στα περίχωρα της Στουτγάρδης, προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε οδηγούς που επιλέχθηκαν τυχαία, να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν πρωτότυπα σενάρια, συστήματα και διαδικασίες, που στο προσεχές μέλλον να ενσωματωθούν στις λειτουργίες του Multimedia Cockpit.