Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αλλαγές στα δρομολόγια και στις αφετηρίες πολλών γραμμών του ΚΤΕΛ Ν. Αττικής θα υπάρξουν μέχρι και τα τέλη Μαΐου.

Νέες αφετηρίες για τα ΚΤΕΛ Αττικής

3.429 Επισκέψεις στο άρθρο (28/3/2019)

Με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, από τις αρχές Απριλίου θα υπάρξουν πολλαπλές αλλαγές σε 39 δρομολόγια των ΚΤΕΛ Αττικής. Δείτε τι θα ισχύσει…

Μέσω της υπογραφής σύμβασης εκτέλεσης του καθοριζομένου συγκοινωνιακού έργου μεταξύ του ΟΑΣΑ Α.Ε. και της ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε., προβλέπονται αλλαγές σε 39 τακτικά δρομολόγια, το αργότερο μέχρι τη 4η Απριλίου, προκειμένου οι νέες αφετηρίες να είναι έτοιμες να λειτουργήσουν από τα τέλη Μαΐου.
Μέσω της συγκεκριμένης σύμβασης, καθορίζονται οι όροι παρακολούθησης της τήρησης του εκτελούμενου συγκοινωνιακού έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των ΚΤΕΛ Αττικής και η βέλτιστη συνεργασία τους με το δίκτυο αστικών συγκοινωνιών της πόλης, προκειμένου να αποφορτιστούν οι κύριοι οδικοί άξονες που διέρχονται από το κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, τα εισιτήρια των 39 γραμμών, θα μειωθούν κατά 1,40 ευρώ ώστε να μην προκύψει επιβάρυνση για τους επιβάτες που θα χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να προσέλθουν στις νέες αφετηρίες.
Με βάση λοιπόν το περιεχόμενο της μελέτης του ΟΑΣΑ για την «Αναδιάρθρωση Αφετηριών και Δικτύου Γραμμών ΚΤΕΛ Ν. Αττικής», εντός των προσεχών 45 ημερών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, θα γίνουν οι απαιτούμενες προσαρμογές στις παρακάτω θέσεις:
  • Ανατολικός & Νότιος Τομέας (Μεσόγεια): σταθμός Νομισματοκοπείο (εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων)
  • Νότιος Τομέας (τοπικές γραμμές): σταθμός Κορωπί (μπροστά από τον σταθμό)
  • Νότιος Τομέας (παραλιακά): σταθμός Συγγρού – Φιξ (εντός του σταθμού μετεπιβίβασης λεωφορείων)
  • Δυτικός Τομέας: σταθμός Ελαιώνας (οδός Μαρκόνι)
  • Βόρειος Τομέας: σταθμός Κηφισιά (οδός Γρ. Λαμπράκη) και σταθμός Κάτω Πατήσια (οδός Στρατηγού Καλλάρη)
 
Παράλληλα, τα 39 δρομολόγια που δέχονται αλλαγές είναι τα εξής:
  • Ραφήνα – Μαραθώνας: από τον σταθμό Νομισματοκοπείο, στις γραμμές Ραφήνα, Ν. Μάκρη, Μαραθώνας, Γραμματικό, Κάτω Σούλι, Αγ. Μαρίνα και Σχινιάς.
  • Μεσόγεια: από τον σταθμό Νομισματοκοπείο στις γραμμές Μαρκόπουλο, Κορωπί – Μαρκόπουλο – Καλύβια – Κερατέα – Λαύριο, Κερατέα. Από τον σταθμό Κορωπί θα ξεκινούν οι τοπικές γραμμές για Μαρκόπουλο – Καλύβια – Ανάβυσσο – Π. Φώκαια, Λαύριο – Σούνιο και τα δρομολόγια Μαρκόπουλο – Βραυρώνα, Κερατέα – Κ. Θάλασσα, Αεροδρόμιο – Στ. Κορωπί – Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη – Αυλάκι, Αεροδρόμιο – Ραφήνα.
  • Βόρειος Τομέας: από τον σταθμό Κηφισιά, στις γραμμές Αγ. Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι – Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού – Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού – Συκάμινο, Σκάλα Ωρωπού – Χαλκούτσι.
  • Βόρειος Τομέας: από τον σταθμό Κάτω Πατήσια στις γραμμές Αγ. Απόστολοι, Σκάλα Ωρωπού, Καπανδρίτι – Βαρνάβας, Καπανδρίτι, Σκάλα Ωρωπού – Δήλεσι, Σκάλα Ωρωπού – Συκάμινο, Σκάλα Ωρωπού – Χαλκούτσι.
  • Δυτικός Τομέας: από τον σταθμό Ελαιώνας στις γραμμές Μέγαρα, Βίλια – Ερυθρές. Επίσης στις γραμμές Βίλια – Πόρτο Γερμενό, Μέγαρα – Πάχη, Μέγαρα – Αλεποχώρι, Μέγαρα – Κινέτα.
  • Νότιος Τομέας: από τον σταθμό Συγγρού – Φιξ, στις γραμμές Ανάβυσσος – Π. Φώκαια, Σούνιο και Σούνιο – Λαύριο.