Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σειρά διαρθρωτικών μέτρων με στόχο την άμεση στήριξη του κλάδου των οδικών μεταφορών ζητά από την Πολιτεία η ΟΦΑΕ με ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό.

ΟΦΑΕ: Σχέδιο στήριξης του κλάδου των Μεταφορών

4.384 Επισκέψεις στο άρθρο (13/5/2020)

Η Ομοσπονδία τονίζει την ανάγκη μέτρων στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης του κλάδου, με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό. Ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ…

Ενώ η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας στη χώρα έχει ξεκινήσει, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, απευθύνει έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα εκείνα μέτρα για την στήριξη του κλάδο των οδικών μεταφορών.
Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των οδικών μεταφορών, που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της σύγχρονης οικονομίας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως προτεραιότητα για την επανεκκίνηση του εμπορίου και της εθνικής οικονομίας. Οι μεταφορικές επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρές (αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές) και οι μικρομεσαίες λόγω του μεγέθους, δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν στις δραματικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η μείωση των εσόδων μιας επιχείρησης οδικών εμπορευματικών μεταφορών κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, άγγιξε κατά μέσο όρο το 50%! Τα αντίστοιχα μεγέθη στην περίπτωση των επιχειρήσεων οδικών επιβατικών μεταφορών είναι πολύ πιο δραματικά όπου, για παράδειγμα στα τουριστικά λεωφορεία, καταγράφεται μείωση εσόδων της τάξης του 100%(!), δεδομένου ότι βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω παντελούς έλλειψης μεταφορικού έργου.
Τα διαρθρωτικά μέτρα (οικονομική ή μη φύσεως) που η ΟΦΑΕ σπεύδει να προτείνει στην Πολιτεία, μπορείτε να βρείτε αναλυτικά εδώ