Μαφία φυλακών: Συνελήφθη και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος από άντρες της Αντιτρομοκρατικής κατόπιν εκτέλεσης σχετικού εντάλματος σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, τη στιγμή που μετέβαινε στο σπίτι του.

Ad - Διαφήμιση

Κατηγορείται ότι εκβίαζε τον Αριστείδη Φλώρο για να αλλάξουν οι Αλβανοί κακοποιοί την αρχική τους κατάθεση, μέσω της οποίας τον ενέπλεκαν ως ηθικό αυτουργό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του προφυλακισμένου πλέον δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, τον Νοέμβριο του 2014, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Σε επίπεδο προανάκρισης, στην Αντιτρομοκρατική υπάρχουν συνομιλίες που έχουν καταγραφεί με τον «εγκέφαλο» της «Μαφίας των Φυλακών» να αναφέρεται πάνω σε συγκεκριμένα ονόματα και συγκεκριμένες ενέργειες.

Πεποίθηση των Αρχών είναι ότι οι Αλβανοί ήθελαν να αναγκάσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να πείσει τον πελάτη του Αριστείδη Φλώρο να πληρώσει. Στην ίδια κατεύθυνση και οι πιέσεις που δεχόταν ο Ζαφειρόπουλος από τους συναδέλφους του που είχαν περάσει στην αντίπερα όχθη και επέμειναν και εκείνοι να ζητούν να καταβληθούν από τον Φλώρο δύο εκατ. ευρώ.

Φέρεται σε συγκεκριμένο ραντεβού που είχε δοθεί με τον Ζαφειρόπουλο, να αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο στην απαίτηση του χρηματικού ποσού και παθητικός ρόλος στον Θεόδωρο Παναγόπουλο που φέρεται απλά να ήταν παρών στη συζήτηση.

Πεποίθηση των Αρχών είναι πως στο τέλος όλοι οι εμπλεκόμενοι ως εκβιαστές, μεγαλοδικηγόροι και Αλβανοί κακοποιοί, θα μοιράζονταν την τεράστια λεία της από κοινού εγκληματικής ενέργειάς τους που ωστόσο δεν τελεσφόρησε, οδήγησε όμως στην στέρηση της ζωής ενός αθώου με όλα αυτά ανθρώπου.