Τέσσερις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Ίλιον εγγυώνται μια Αλληλέγγυα Πόλη

Τέσσερις υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Ίλιον διεκδικούν τους τρεις σταυρούς σας στο Ψηφοδέλτιο της Αλληλέγγυας Πόλης.

Ad - Διαφήμιση

Ήταν πριν λίγους μήνες, όταν ο πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου, νεαρός δικηγόρος και ενεργό στέλεχος του αναπηρικού κινήματος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, αποφάσισε να δώσει σάρκα και οστά στο μεγάλο ρεύμα προβληματισμού ενεργών πολιτών που είχε σχηματιστεί στο Ίλιον.

Πρόκειται για την Ανεξάρτητη Κίνηση «Ίλιον Με Άλλα Μάτια», πολυσυλλεκτική, νεανική και πρωτοπόρα, με πολιτικοποιημένα αλλά όχι κομματικοποιημένα στελέχη.

Στόχος της πρωτοβουλίας δεν ήταν να καπηλευτεί την απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί αυτή τη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ούτε και να «γεννήσει» έναν ακόμη υποψήφιο Δήμαρχο ως αυτοσκοπό. Γι’ αυτό και μετά από μακρά δημόσια διαβούλευση και επαφές, τέσσερεις υποψήφιοι, εκπρόσωποι της κίνησης, προσέρχονται ως συνεργαζόμενοι στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο Ιλίου τον Κώστα Κάβουρα.

«Πάντα πίστευα εδώ και χρόνια ότι στο Ίλιον, που ζω και δραστηριοποιούμαι δεν μου δόθηκε η ευκαιρία ή ο χρόνος [μέχρι σήμερα] να ασχοληθώ ή να ενταχθώ σε μια ομάδα και να ενώσω την φωνή μου, τα όνειρα και τους προβληματισμούς μου σε κοινές ανησυχίες και δράσεις.

Σήμερα πιστεύοντας και στηρίζοντας το όραμα της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ίλιον με Άλλα Μάτια» αποφάσισα να είμαι και εγώ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επόμενες δημοτικές εκλογές με μοναδικό σκοπό να προσφέρω δημοκρατικά και αχρωμάτιστα στην επίλυση των πολλών και οξυμένων κοινών προβλημάτων μας για μια Αλληλέγγυα Πόλη», δηλώνει ένας εκ των υποψηφίων, ο Δημήτρης Αλατάς.

Ο Δημήτρης Αλατάς γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα με καταγωγή από την Λαμία. Μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείτε στο Ίλιον όπου διατηρεί τη δική του επιχείρηση από το 2012. Είναι απόφοιτος Μουσικού σχολείου Ιλίου και πτυχιούχος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, στο τμήμα Μουσικών Σπουδών. Από το 2008 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της τεχνολογίας, των Διαδικτυακών Υπηρεσιών και του Marketing.

«Έχουμε με πολλές και πολλούς από εσάς συναντηθεί, κατά καιρούς, σε  δράσεις που είτε συντόνιζα, είτε συμμετείχα σε αυτές, πάντα με στόχο μου την προσφορά στον συνάνθρωπο και αυτά που πιστεύω. Αυτή τη διάθεση προσφοράς θέλω να κάνω πράξη στο Ίλιον που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.

Έτσι αποφάσισα να είμαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στηρίζοντας το όραμα της κίνησης Ίλιον Με Άλλα Μάτια – Κίνηση Προβληματισμού Ενεργών Πολιτών και σας ζητώ την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μαζί μια Αλληλέγγυα Πόλη», δηλώνει η έτερη υποψήφια Χρυσάνθη Γεωργαντά.

Η Χρυσάνθη Γεωργαντά είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας (Μ.Sc.) με εξειδίκευση σε ευπαθείς ομάδες. Έχει εργαστεί στον χώρο της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής, καθώς και είναι ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Career Sign» (Βραβείο Social Impact 2017).

Παράλληλα, έχει πετυχημένη, πολυετή εθελοντική δράση, παρά το νεαρό της ηλικίας της, ενώ κατέχει τη σχετική Επάρκεια στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Σήμερα είναι επιπλέον και υποψήφια Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ.

Τρίτος υποψήφιος, ο Καπλάνης Νίκος:

«Από το 1991, μετά το ατύχημά μου, είμαι άτομο με αναπηρία – «ατελής τετραπληγία» και η ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό αποτελεί ουσιαστική διέξοδο και ενισχύει τη συμμετοχή μου σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Η όρεξη μου για μάθηση και εκπαίδευση με έχει οδηγήσει στο Ειδικό Λύκειο Ιλίου, όπου παρακολουθώ τα μαθήματα της τελευταίας τάξης και κατόπιν η επιθυμία μου είναι να εγγραφώ στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου όπου με βεβαιότητα –λόγω της ειδικής κατηγορίας, αθλητών με υψηλές διακρίσεις- θα μπορέσω να επιτύχω.

Από το 2005 εργάζομαι στο δημόσιο τομέα, αρχικά στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και τώρα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε θέματα προνοιακής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία.

Είμαι για χρόνια μέλος σε θεατρικές ομάδες, ενώ η μεγάλη μου αγάπη, ο Αθλητισμός, έχει ως σήμερα σημαδέψει τη ζωή μου ως εξής:

1997-2004 Αθλητής κολύμβησης στα 50μ και 100μ.

2005-2009 Αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης

2011-2015 Αθλητής στίβου, στο αγώνισμα της δισκοβολίας

2017 – σήμερα Αθλητής στο Boccia

Έχω συμμετάσχει σε 10 Πανευρωπαϊκά και σε 5 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και σε 3 Παραολυμπιακούς Αγώνες (Σύδνεϋ 2000, Αθήνα 2004, Λονδίνο 2012, ενώ με δική μου απόφαση-για προσωπικούς λόγους- δεν συμμετείχα στους αγώνες της Ατλάντα το 1996 αν και είχα επιλεγεί).

Έχω λάβει μέρος σε 3 Παραολυμπιάδες, με τρία διαφορετικά αθλήματα και επιδίωξή μου είναι να συμμετάσχω σε πέντε, ως ο μοναδικός αθλητής στον κόσμο που θα το έχει επιτύχει. Επόμενος στόχος είναι το Τόκυο 2020, ως αθλητής του αγωνίσματος του Boccia.

Γεννήθηκα, μεγάλωσα, δραστηριοποιούμαι και κινούμαι καθημερινά στο Ίλιον, παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζω χωρίς να είναι δική μου ευθύνη. Μπροστά σ’ όλες αυτές τις δυσκολίες, δε θέλω να μείνω αμέτοχος, αλλά θέλω να προσπαθήσω να αλλάξω την πόλη μου προς το καλύτερο. Να γίνει πραγματικά προσβάσιμη για όλες τις ευάλωτες ομάδες, για τα άτομα με αναπηρία, τους ηλικιωμένους, τους γονείς με μικρά παιδιά.

Αποφάσισα, να εμπλακώ στα κοινά της πόλης και να στηρίξω τη συλλογική προσπάθεια που συντονίζει ο φίλος Βαγγέλης Αυγουλάς. Έτσι, κατέρχομαι ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Ίλιον με την παράταξη της «Αλληλέγγυας Πόλης». Ζητώ τη βοήθεια σας να παλέψω για μια πιο ανθρώπινη πόλη που μας αξίζει. Ο εκλογικός αγώνας είναι μια δοκιμασία αλλά έχω μάθει να δίνω και συνήθως να κερδίζω δύσκολες μάχες.

Και τέλος, την ψήφο σας διεκδικεί και ο Επικεφαλής του εγχειρήματος Βαγγέλης Αυγουλάς, 31 ετών σήμερα, ο οποίος αν και γεννήθηκε τυφλός, διατηρεί το δικό του δικηγορικό γραφείο σήμερα στο Ίλιον έχοντας κάνει μεταπτυχιακά μαθήματα στο Αστικό Δίκαιο, είναι Πρόεδρος του Δημόσιου ασφαλιστικού φορέα «Οίκος Ναύτου»,  είναι εμπνευστής του κοινωνικού ενημερωτικού portal www.meallamatia.gr, πρώην Πρόεδρος και σήμερα Μέλος του Δ.Σ. του Νομαρχιακού Αθλητικού  Σωματείου ΑμεΑ «Τυρταίος», Πάρεδρο Μέλος της Επιτροπής Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών από την ίδρυση της, Μέλος της Επιτροπής Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ και Τακτικός Εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Οργάνωσης «VIEWS» για νέους με προβλήματα όρασης.

Σήμερα είναι επίσης Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τρίτεκνων Οικογενειών Ελλάδος, ενώ έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος στο Ίλιον για την Κοινωνική Πολιτική, τη Διά Βίου Μάθηση, τη Διαφάνεια και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση τα έτη 2011-2014, καθώς και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων «Φαέθων», αλλά και για χρόνια Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Με άδεια του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιεί ομιλίες πανελλαδικά στα Σχολεία ως συνεργάτης του ΣΚΕΠ για την εξοικείωση των μαθητών με την αναπηρία.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την καθημερινή δραστηριότητα και τις προτάσεις των υποψηφίων για τη νέα σελίδα στο Ίλιον, αλλά και να συμμετέχετε στη συνδιαμόρφωση του τοπικού τους προγράμματος, στην ιστοσελίδα τους ή στα Social Media:

Facebook: ilionmeallamatia

Instagram: ilionmeallamatia

Twitter: ilionmallamatia