ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία διοργάνωσε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, με σκοπό την βράβευση Δήμων και αναδόχων για την συμβολή τους στην περίθαλψη και υιοθεσία αδέσποτων ζώων για το έτος 2018.

Ad - Διαφήμιση

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία επιβράβευσε την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος Πετρούπολης στο ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων της πόλης μας. Συγκεκριμένα, στον Δήμο μας, μόνο για το έτος 2018, περισυλλέχθηκαν και περιθάλπησαν περίπου 150 ζώα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και παρέλαβε το βραβείο η Δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, κα Λάμπου Ειρήνη. Στην ομιλία της ευχαρίστησε την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία για την άψογη πολυετή συνεργασία και συνεισφορά της στην κτηνιατρική φροντίδα και υιοθεσία των τετράποδων αδέσποτων φίλων μας. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους τοπικούς κτηνιάτρους, που εδώ και ενάμισι χρόνο εξυπηρετούν, μέσω προγραμματικής συμφωνίας που έχουν συνάψει με τον Δήμο Πετρούπολης, επείγοντα περιστατικά. Επιπλέον, απέδωσε θερμές ευχαριστίες στο φιλοζωικό σωματείο της πόλης μας “save the tails”, για την πολύτιμη αρωγή του στη φροντίδα, φιλοξενία και υιοθεσία σκύλων και γάτων, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων στον Δήμο μας. Τόνισε, επίσης, ότι ο Δήμος μας καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαχείριση των αδέσποτων, παρά την πενιχρή χρηματοδότηση που λαμβάνει από το κράτος για το σκοπό αυτό.

Ταυτόχρονα όμως διεκδικεί :

α) την ανάδειξη της σπουδαιότητας του ζητήματος αυτού και της σημασίας που του αρμόζει από το κράτος, ως ζήτημα δημόσιας υγείας και πολιτισμού της κοινωνίας μας και

β) τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότησή της διαχείρισής του από κεντρικό επίπεδο.