ΛΑΕ Περιστερίου: Αποχαιρετάμε ένα μεγάλο αγωνιστή της Αριστεράς!

Ο  σύντροφος Γιώργος Μιχαλόπουλος ξεκίνησε στις 11 Νοέμβρη το τελευταίο του ταξίδι.

Ad - Διαφήμιση

Όλοι εμείς οι σύντροφοι και οι συναγωνιστές του, αποχαιρετούμε ένα μεγάλο και ακούραστο αγωνιστή της Αριστεράς. Αν και μας άφησε στα 86 του «πλήρης αγωνιστικών ημερών» αισθανόμαστε ότι έφυγε πολύ νωρίς.

Είχε ακόμη να προσφέρει στους αγώνες των εργαζομένων και για αυτό ακόμη και τώρα κατέβαινε σε όλες τις διαδηλώσεις ανελλιπώς. Στήριζε όχι μόνο τους συνταξιούχους, μέλος του σωματείου τους στο Περιστέρι, αλλά και τους αγώνες όλων των εργαζομένων όπως αυτών στους δήμους πρόσφατα, τους αγώνες για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών, τους αγώνες για τα δημοκρατικά δικαιώματα, έδωσε για πολλές δεκαετίες το παρόν σε κάθε κινητοποίηση στα προβλήματα της πόλης από προδικτατορικά χρόνια ακόμα.

Γιατί ένιωθε και ήταν νέος, γιατί από μικρό παιδί έμαθε τι σημαίνει φτώχεια και αδικία, γιατί από μικρό παιδί έμαθε να αγωνίζεται για το δίκιο των πολλών και για την ειρήνη των λαών!

Γεννήθηκε το 1933 στα Λουτρά Αιδηψού αλλά πέρασε τα χρόνια της κατοχής στην Αθήνα όπου τον μεγάλωσαν οι θείοι του μαζί με τα 10 ξαδέρφια του, καθώς έχασε πολύ μικρός τη μητέρα του! Από τα βιώματα και τις καταδίκες των ξαδέρφων του, γιατί τόλμησαν να είναι κομμουνιστές, οργανώθηκε στην ΕΔΑ το 1961, είδε συντρόφους του να χάνουν τη ζωή τους από τη νάρκη παρακρατικών στον εορτασμό για τη γέφυρα του Γοργοποτάμου, δέχθηκε ανελέητο ξύλο αρκετές φορές από την αστυνομία πριν ακόμη από τη χούντα, περπάτησε πολλές φορές το δρόμο της ειρήνης που χάραξε πρώτος ο Γρηγόρης Λαμπράκης από το Μαραθώνα στην Αθήνα. Υπήρξε καταζητούμενος αλλά δεν τον συνέλαβαν στα χρόνια της δικτατορίας.

Η πτώση της χούντας τον βρίσκει οργανωμένο στο ΚΚΕ μέχρι και το 1991. Συνέχισε την αγωνιστική του πορεία στο Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2015 δεν αποδέχθηκε τη συνθηκολόγηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και έγινε ιδρυτικό μέλος της ΛΑΕ με την οποία συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Ο σύντροφός μας έλεγε ότι αν χρειαστεί ο άνθρωπος χρειάζεται να ξεκινάει από την αρχή ξανά και ξανά. Αρκεί να μην ξεχνάει ότι είναι με τη μεριά των φτωχών και των αγωνιστών, με την Αριστερά.

Το ενδιαφέρον του για την πόλη ήταν καθημερινό , αυτός και ο λόγος που για δεκαετίες υπήρξε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος-μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές.

Η εκτίμηση που απολάμβανε από τους Περιστεριώτες που τον γνώρισαν είναι η αναγνώριση του ήθους, της συνέπειας και της αγωνιστικής δράσης του.

Η δική του «νέα αρχή» ξεκίνησε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019 στις 10.30 το πρωί, στη Ριτσώνα όπου και θα γίνει η διαδικασία για την αποτέφρωσή του, καθώς αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε εκφράσει στους οικείους του. Νέα αρχή παρέα με τη συντρόφισσα της ζωής του που αποφάσισε να τον αφήσει πριν λίγους μήνες, τον περασμένο Μάη.

Σας καλούμε να του πούμε όλοι μαζί καλή αρχή στο νέο του ταξίδι .

Πολιτικό μνημόσυνο μνήμης και χρέους για τον Γιώργο Μιχαλόπουλο-τον καπετάνιο μας, θα γίνει την Τετάρτη 20 Νοέμβρη, στις 18.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Περιστερίου (Μετρό Περιστέρι) για να μιλήσουν για αυτόν πολλοί άνθρωποι που τον γνώρισαν και τον εκτίμησαν.

ΛΑΕ Περιστερίου