ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Μυλοποτάμου

0

Με το Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Μυλοποτάμου ολοκληρώνεται το πολιτιστικό φεστιβάλ «Ταλλαία 2016» του Δήμου Μυλοποτάμου που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και για ακόμα μία χρονιά προσέλκυσε χιλιάδες κόσμου στις εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου με την συμμετοχή τριών σκηνών του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, των πασίγνωστων Μπουνταλίων της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών, της Θεατρικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου ενώ θα κλείσει με την συγκλονιστική παράσταση «Κρίσις» με τον καταξιωμένο Μυλοποταμίτη ηθοποιό Βαγγέλη Λιοδάκη και τον επίσης Μυλοποταμίτη μουσικό Βασίλη Πετροδασκαλάκη.

Οι Θεατρικές ομάδες Ζωνιανών, Αγίου Μάμα και Αχλαδέ δεν θα παρουσιαστούν τελικά με δική τους απόφαση παρά την αρχική δήλωση συμμετοχής τους.

Το σερί των θεατρικών παραστάσεων έρχεται να καταδείξει την δυναμική που αναπτύσσεται στην περιοχή και στην πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι εραστές της θεατρικής τέχνης, οι οποίοι συμμετέχουν.

Το Φεστιβάλ Θεατρικών Ομάδων Μυλοποτάμου θα πραγματοποιηθεί στο Στέκι Περάματος όπου επίσης θα φιλοξενείται έκθεση με την μέχρι σήμερα ιστορική τους πορεία.

Οι παραστάσεις και οι κινηματογραφικές προβολές παλαιότερων παραστάσεων θα ξεκινούν στις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1/10: Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου / Θίασος Βασίλης Δαμβόγλου «Η Αγία Τριάς» των Ρέϊ και Μάϊκλ Κούνεϊ

2/10: Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου / Παιδική Σκηνή «Ο μικρός Πρίγκιπας έφτασε στην Κρήτη». Διασκευή Τίτου Λίτινα στο έργο του Αν.Σ. Εξυπερύ

3/10: Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου / Κεντρική Σκηνή «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» του Μολιέρου

4/10: Κινηματογραφική προβολή του έργου «Βγάλε τον Υπουργό από την πρίζα» του Eric Idle σε διασκευή των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου που ανέβηκε το 2012 από τον  Θίασο «Βασίλης Δαμβόγλου» του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου

5/10: "BOUDALIA" – «Tα BOUDALIA στο προεκλογικό κέντρο» & Κινηματογραφική προβολή της φετινής τους παράστασης «Γλάκα Σπύρο γλάκα!»

6/10: Κινηματογραφική προβολή του έργου «Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά που ανέβηκε από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου το 2013.

7/10: Κινηματογραφική προβολή του έργου «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μ. Ρέππα - Θ. Παπαθανασίου που ανέβηκε το 2008 από τον  Θίασο «Βασίλης Δαμβόγλου» του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Γεροποτάμου

8/10: Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου «Τι θα κάνουμε με τον Αντώνη;» της Κωνσταντίνας Γιαχαλή

9/10: Παράσταση "ΚΡΙΣΙΣ..."  με τους Βαγγέλη Λιοδάκη και Βασίλη Πετροδασκαλάκη πάνω στο έργο του Αρκάδιου Λευκού σε θεατρική διασκευή Αντώνη Παπαϊωάννου

Το φεστιβάλ «Ταλλαία 2016» οργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ