ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Έρχεται πρόσβαση ΑμεΑ στις παραλίες «Πλακιάς, Σχοινάρια, Τριόπετρα, Αγία Γαλήνη»

0

Με γοργούς ρυθμούς προετοιμάζεται ο Δήμος Αγίου Βασιλείου για την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «Δημιουργία Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προσβάσιμων Θαλάσσιων Προορισμών» με στόχο την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προοπτικών του παραλιακού μετώπου του και την ανάπτυξη τουρισμού ειδικών απαιτήσεων στις παραθαλάσσιες περιοχές με την προσέλκυση επισκεπτών-ατόμων με αναπηρίες, καθώς και άλλων κατηγοριών εμποδιζόμενων ατόμων. Άλλωστε η έμπρακτη στήριξη των ΑΜΕΑ είναι δείγμα κοινωνικής αλληλεγγύης και αποτελεί για την Δημοτικής Αρχή βασικό πυλώνα της πολιτικής της.

Στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με συνολικό προϋπολογισμό 240.000 ευρώ και αφορά στις παραλίες Πλακιά, Σχοινάρια, Τριόπετρα και Αγία Γαλήνη θα χρηματοδοτηθεί η δημιουργία κατάλληλων ελαφρών, μη μόνιμων υποδομών στον ευρύτερο χώρο των παραλιών κολύμβησης  για την εξυπηρέτηση ΑμΕΑ όπως αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής, διάδρομοι μεταφοράς, χώροι σκίασης/προστασίας και βέβαια μηχανισμοί SEATRAC για την αυτόνομη πρόσβαση (χωρίς την βοήθεια κάποιου συνοδού ή άλλου ατόμου) στην θάλασσα.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης ενέκρινε μια ακόμα χρηματοδότηση ύψους 80.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίου Βασιλείου και συγκεκριμένα για την Τοπική Κοινότητα Κέραμε. Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 120.000 ευρώ (40.000 ευρώ από πόρους Δήμου) αφορά στην αποκατάσταση και ανάδειξη παλαιών βρυσών, την κατασκευή λιθοδομών, πλακοστρώσεων και φωτισμό  εντός των οικισμών.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης ευχαρίστησε - για άλλη μία φορά- τον Περιφερειάρχη για την αμέριστη στήριξη στα αιτήματα του Δήμου μας και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι ο κ.  Αρναουτάκης έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει –παρά το εύρος και την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σε επίπεδο Κρήτης- το ειλικρινές ενδιαφέρον του για τον τόπο μας συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επίλυση σοβαρών θεμάτων. Επίσης ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μανώλη Χνάρη και τον συντοπίτη μας Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Νίκο Κακογιαννάκη για την αποτελεσματική και ταχεία ανταπόκρισή τους στο αίτημα μας .

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ