ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Κάμερες στο ΒΟΑΚ που εποπτεύουν και τις δύο λωρίδες

0

- ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Κοινό μυστικό για όσους οδηγούν στο ΒΟΑΚ είναι ότι γνωρίζουν με ακρίβεια τα σημεία που βρίσκονται τοποθετημένες οι κάμερες παρακολούθησης της τροχαίας και αυξομειώνουν την ταχύτητα ανάλογα, προκειμένου να περάσουν από τα σημεία που ελέγχονται με το νόμιμο όριο ταχύτητας. Μόλις όμως απομακρυνθούν από την ελεγχόμενη περιοχή, το πόδι ξαναπατάει το γκάζι και το ξαναφήνει μόνο λίγο πριν την επόμενη κάμερα, που ο οδηγός γνωρίζει ότι θα συναντήσει. 

 

Το ότι υπάρχουν μερικές δεκάδες κάμερες στο ΒΟΑΚ, είναι γνωστό, καθώς υπάρχουν και οι προειδοποιητικές πινακίδες πριν από αυτές. Το ότι φωτογραφίζουν ετησίως χιλιάδες αυτοκίνητα που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας, είναι επίσης γνωστό.

Το ότι όμως ορισμένες από τις κάμερες παρακολούθησης που υπάρχουν στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, χρησιμοποιούνται και για τη λήψη φωτογραφιών από το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, δεν είναι ευρέως γνωστό.

Η επιβεβαίωση ήρθε από καλά πληροφορημένη πηγή του Τμήματος ΒΟΑΚ, που ανέφερε ότι κάποιες από τις κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης εποπτεύουν και την απέναντι λωρίδα, τραβώντας κανονικά φωτογραφίες το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, αντί του πίσω, όπως είναι γνωστό.

Σε ερώτηση που αφορούσε για το θέμα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, οδηγών και συνοδηγών των αυτοκινήτων ανέφερε, ότι αυτό το πρόβλημα ξεπερνιέται, καθώς στις  φωτογραφίες είναι θολό και μη αναγνωρίσιμο το σημείο που βρίσκονται οι επιβαίνοντες.

Όσον αφορά στο αν υπάρχουν παράπονα, καθώς οι οδηγοί δεν είναι ενημερωμένοι γι αυτή τη λειτουργία, απάντησε αρνητικά, τονίζοντας ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που ρωτούν κάτι παραπάνω από το «αν αυτό προβλέπεται».

Πάντως, δεν υπήρξε σαφής απάντηση για το πόσες και σε ποια σημεία είναι οι κάμερες παρακολούθησης της τροχαίας που εποπτεύουν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, προφανώς για ευνόητους λόγους.

Άλλες πηγές πάντως, κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο κάμερες που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο στην περιοχή του Ρεθύμνου και μάλιστα τις τοποθετούν μεταξύ Ρεθύμνου και Πανόρμου.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ