ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Απαγόρευση κολύμβησης στο λιμάνι του Πανόρμου

0

Με απογοήτευση έμαθαν οι κάτοικοι του Πανόρμου αλλά και οι λάτρεις και φίλοι της περιοχής ότι η οργανωμένη παραλία στο λιμάνι του Πανόρμου θεωρείται στο εξής μη κατάλληλη για κολύμβηση.

Δυστυχώς, το κομμάτι αυτό της παραλίας Πανόρμου μπορεί να είναι το ομορφότερο και καλύτερο σημείο για κολύμβηση, δεν παύει όμως να είναι λιμάνι.

Η απαγόρευση για κολύμβηση που υπάρχει για όλα τα λιμάνια και τα μόνιμα αγκυροβόλια που ισχύει σε όλη τη χώρα, ισχύει από φέτος και για το λιμάνι του Πανόρμου, παρά το γεγονός ότι επισήμως τουλάχιστον δεν υπάρχει ζήτημα μολύνσεων, καθώς τα σκάφη που φιλοξενούνται στο λιμανάκι είναι στην πλειονότητα τους μικρά.

Το γεγονός αυτό, έγινε γνωστό μετά από την ανάκληση του συμφωνητικού παραχώρησης για τη χρήση αιγιαλού από το δήμο Μυλοποτάμου σε ιδιώτη, καθώς μετά από σχετική απόφαση της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου για απαγόρευση κολύμβησης εντός λιμένα και ανάλογο έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο δήμος Μυλοποτάμου προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου κ. Δημήτρης Κόκκινος, αφού τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την απογοήτευση των λουομένων, ανέφερε ότι «ο δήμος μετά την απόφαση που ελήφθη, δεν μπορεί επίσημα να παραχωρήσει χώρο για ομπρελοκαθίσματα», προσθέτοντας συγχρόνως, ότι επίσης δεν μπορεί και να απαγορεύσει σε κανέναν να κολυμπήσει στο σημείο, με δική του ευθύνη.

Έτσι, με τα νέα δεδομένα, όσοι αποφασίσετε να πάτε για μπάνιο στο λιμάνι του Πανόρμου, θα πρέπει να θυμηθείτε ότι πλέον πρέπει να έχετε μαζί σας και την ομπρέλα σας.

 

ΑΘΗΝΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ