ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Οι πολίτες τίμησαν με την παρουσία τους την Έκθεση “Δεν Λησμονώ… Μια εικόνα χίλιες λέξεις” στο Σπήλι Ρεθύμνου

0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ… μια εικόνα χίλιες λέξεις” στο Σπήλι Ρεθύμνου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου και διήρκεσε από 4 έως 20 Αυγούστου 2018.

Στην έναρξη της εκδήλωσης στις 4 Αυγούστου, την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του ανθυπολοχαγού Νικόλαου Μιαούλη τέλεσαν ο Αρχιγραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και Πρωτοπρεσβύτερος Οικουμενικού Θρόνου Κοπάνακης Ευάγγελος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Μαράκης, ενώ υπήρξε τιμητικό ένοπλο άγημα του ομίλου βρακοφόρων Κρήτης.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης από απογόνους του Νικόλαου Μιαούλη και στελέχη συλλόγων.

Ως ένδειξη σεβασμού στον ανθυπολοχαγό Νικόλαο Μιαούλη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου κος Ταταράκης Ιωάννης και εκ μέρους του Υπουργού Yγείας ο κος Μανώλης Αυγενάκης, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος, ο κος Συγγελάκης, ο οποίος είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα, η Πρόεδρος της Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» κα Γλυκερία Γουρνοπάνου, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό έστειλε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κος Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαίρη Λιονή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Νίκος Κακογιαννάκης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κος Γεώργιος Σκορδίλης, ο Δήμαρχος Ανωγείων κος Μανώλης Καλλέργης ο πρώην Δήμαρχος Αρκαδίου κος Μανώλης Μανωλακάκης, , ο πρώην Δήμαρχος Αμαρίου κος Παραδεισιανός Αδάμ, ο πρώην δήμαρχος Φοίνικα κος Μανώλης Μαστορογιαννάκης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας Κρήτης κος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο διοικητής του 547 ΤΠ και αντισυνταγματάρχης πεζικού κος Γεώργιος Βιδάκης,ο λιμενάρχης Αγίας Γαλήνης και Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κος Σαραντουλάκης Αντώνιος, ο λιμενάρχης Ρεθύμνου και Πλωτάρχης Λιμενικού Σώματος κος Κωνσταντίνος Καστρινάκης ο απόστρατος πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας κος Στυλιανός Πετρουλάκης, ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων κος Μανούσος Παραγκουδάκης ο απόστρατοι κος Πέτρος Κωστάκης και κος Ξεξάκης Ιωάννης, ο Διοικητής της σχολής Αστυφυλάκων κος Γερμανάκης Σπύρος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βασιλείου κος Ελευθέριος Καραμανλής, ο ομότιμος Καθηγητής κος Νικόλαος Ξεξάκης, ο Γενικός Γραμματέας Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κος Σταύρος Περδίκης, ο πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κος Γεώργιος Μαριδάκης, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλής Συκιάς κα Μπαμιάκη Βάσω.

Πλήθος κόσμου έχει ήδη παρακολουθήσει την έκθεση. Οι διοργανωτές τονίζουν ότι το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος αποτελεί φάρο ελπίδας για το μέλλον.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ