ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εντός των προθεσμιών η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική

0

Στις αρχές του επόμενου έτους προσδιορίζεται χρονικά η έναρξη του διεθνούς διαγωνισμού από την “Αριάδνη Interconnection” για τη διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Η θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας “Αριάδνη Interconnection”, προχώρησε ήδη στη σχετική κατάθεση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει από τις 9 Νοεμβρίου στα χέρια της, αναλυτική έρευνα βυθού.

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται παράλληλα η μελέτη κόστους- οφέλους καθώς και η μελέτη για τη λειτουργία του Ηλεκτρικού Συστήματος της Κρήτης μετά την ολοκλήρωση και των δυο διασυνδέσεων. Η συγγραφή των τεχνικών προδιαγραφών του έργου, οι μελέτες χάραξης των οδεύσεων των Γραμμών Μεταφοράς και οι προμελέτες χωροθέτησης έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία εκτιμά πως το έργο μπορεί να περατωθεί ως το 2022, όπως έχει δεσμευθεί απέναντι στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία ενημερώνει τακτικά για την πρόοδο των εργασιών.

Η “Aριάδνη Interconnection” προχωρά στη βάση του οδικού χάρτη που έχει καταρτίσει ο Ρυθμιστής και προετοιμάζει τα τεύχη δημοπράτησης για τον διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος προγραμματίζεται να προκηρυχθεί εντός του α’ τριμήνου του 2019.

Η διασύνδεση της Κρήτης με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έχει ήδη δρομολογηθεί, καθώς στο τέλος του μήνα συμβασιοποιείται από τον ΑΔΜΗΕ η διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής θα μεγιστοποιήσει τα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη και θα διασφαλίσει την επάρκεια εφοδιασμού της Κρήτης για τις επόμενες δεκαετίες.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ