ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Αγίου Βασιλείου: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Θανάσης Χαριτάκης

0

Σε συνάντηση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ του Δήμου Αγίου Βασιλείου, που έγινε προχθες 14/11 στο Σπήλι, έγινε η ανακήρυξη του υποψήφιου Δημάρχου που θα υποστηρίξει η δημοτική παράταξη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Υποψήφιος Δήμαρχος ανακηρύχτηκε ο Θανάσης Χαριτάκης από τις Μέλαμπες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Οικοδόμων Στάθης Λουκάκης, στελέχη του Αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος από τις Μέλαμπες, κά. Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κωστή Σταυρουλάκη.

Ο Στέφανος Παυλάκης επικεφαλής της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις προηγούμενες εκλογές παρουσίασε και προλόγησε τον Θανάση Χαριτάκη, που μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Διαπιστώνουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική έχει συνέχεια. Αυτό που διαπιστώθηκε στην πράξη, είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  συνέχισε από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις την αντιδραστική πολιτική. Τσακίζει το λαό για να υπηρετεί την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, τα συμφέροντα των λίγων. Τους ίδιους στόχους υπηρετεί και η πολιτική που ακολουθούν στους Δήμους τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ αλλά και όλοι οι παράγοντες που παριστάνουν τους ανεξάρτητους, τους υπερκομματικούς αλλά δεν ξεφεύγουν σπιθαμή από την κεντρική τους γραμμή και πολιτική. Η υποχρηματοδότηση των δήμων, το ξεφόρτωμα αρμοδιοτήτων του κράτους σε αυτούς, η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών, τα λογής λογής δημοτικά χαράτσια, οι ελλείψεις προσωπικού, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις είναι συνειδητή τους επιλογή που υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των λίγων».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην αντιδραστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης για την Τοπική Διοίκηση, Κλεισθένης επισημαίνοντας ότι ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργιά των δήμων, φορτώνοντας νέα βάρη στα εργατικά-λαϊκά στρώματα. Σημείωσε επίσης:

«Από την 1η του Μάη ισχύουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί από τους δήμους για οφειλές πάνω από 500 ευρώ. Θεωρούμε το ζήτημα αυτό κορυφαίο γιατί βγάζουν κυριολεκτικά στο σφυρί τις λαϊκές περιούσιες, σπίτια, χωράφια, αγροτικά και άλλα μηχανήματα, που με πολύ κόπο έχουν μαζέψει οι λαϊκές οικογένειες.

Βασική δέσμευση μας είναι να στηρίξουμε τους λαϊκούς αγώνες. Μαζί με το λαό να αποκρούσουμε όχι μόνο την επίθεση που μέσω των δήμων θα ενταθεί μετά τις εκλογές αλλά και τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων αγροτών και επαγγελματιών για την αναπλήρωση των απωλειών που τους επέβαλαν στην διάρκεια της κρίσης, για την απόκρουση της φοροεπιδρομής. Κύριος στόχος μας είναι η αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την σύγχρονη και δωρεάν ικανοποίηση όλων των κοινωνικών αναγκών στην παιδεία, στην φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων. Για σύγχρονες υποδομές οδοποιίας, ύδρευσης άρδευσης, αποχέτευσης κλπ».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Στέλιος Αλεξάκης μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ που μεταξύ άλλων τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε ως κόμμα σε όλες τις μάχες είτε στα συνδικάτα, είτε στις τοπικές εκλογές είτε στις γενικές και στις ευρωεκλογές είναι η δημιουργία όσο το δυνατόν καλύτερων προϋποθέσεων για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή λαίλαπα. Να σηκώσει κεφάλι ο λαός. Δίνουμε το χέρι σε κάθε τίμιο αγωνιστή, που σήμερα βλέπει καλύτερα από κάθε άλλη φορά την στρατηγική σύμπλευση όλων των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου και της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα από το κεντρικό πολιτικό μέχρι τους Δήμους και τα συνδικάτα. Στόχος τους είναι να παραιτηθεί από τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του ο λαός για να γίνει λίπασμα στο βωμό της ανάπτυξης για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Τους ίδιους στόχους υπηρετούν και μέσα από τους Δήμους αφού οι Δήμοι είναι κρατικός θεσμός απόλυτα εξαρτημένος από την συνολική κρατική πολιτική. Η ψήφιση του Κλεισθένη είναι η συνέχεια των αντιδραστικών εξελίξεων στην ΤΠΔ που δένει με το στόχο απελευθέρωσης κεφαλαίων από την κάλυψη λαϊκών αναγκών για τη χρηματοδότηση τω επιχειρηματικών ομίλων. Ανοίγει νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης τόσο για τους δήμος, όσο και στις συνεργασίες με το κεφάλαιο.

Τόνισε ότι στον Κλεισθένη το κύριο δεν είναι το εκλογικό σύστημα, αλλά η ενίσχυση της «επιχειρηματικότητας» στην ΤΠΔ. Ψηφίσαμε την απλή αναλογική, ενώ απορρίψαμε τον Κλεισθένη στο σύνολό του, επειδή πάντα υποστηρίζαμε ότι εξασφαλίζει την τυπική ισότητα της ψήφου και τίποτα παραπάνω. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως καθιέρωσε την απλή αναλογική για να διευκολύνει τη συνεννόηση, συνεργασία και συναίνεση μεταξύ των αστικών κομμάτων σε βάρος του λαού. Μια συναίνεση που ήδη προχωρά με ταχείς ρυθμούς στους δήμους αφού έχουν κοινή στρατηγική και μέσα από αυτήν θέλουν να την προλειάνουν και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Πέρα από τους θεατρινίστικους καυγάδες τους, όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ είναι «συγκοινωνούντα δοχεία». Επιβεβαιώνεται από τις συχνές μεταγραφές σε όλα τα επίπεδα του πολιτικού φάσματος. Βλέπουμε τι γίνεται στην Περιφέρεια, στο δήμο Ρεθύμνου, στο δήμο Αγίου Βασιλείου. Ποιοι στηρίζουν ποιους και πάνω απ’ όλα ποιους στηρίζουν τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, που πλουτίζουν απ’ τον ιδρώτα του λαού.

Βασικός στόχος τους είναι να εμποδίσουν να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, οι συσπειρώσεις μέσα στις οποίες πρωτοστατούν οι κομμουνιστές, να αδυνατίσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα για να περνούν δίχως εμπόδια σειρά μέτρων που θα ενισχύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα εις βάρος του εισοδήματος των φτωχομεσαίων της πόλης και της υπαίθρου».

Ποιος είναι ο Θανάσης Χαριτάκης

Ο Θανάσης Χαριτάκης εργάσθηκε, σαν λογιστής στον ιδιωτικό τομέα και στα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το 2015 που συνταξιοδοτήθηκε.

Ανέπτυξε πλούσια αγωνιστική συνδικαλιστική και κοινωνική δράση ως μέλος του ΔΣ της ένωσης επαγγελματιών λογιστών πρωτεύουσας. Συνεχίζει και ως συνταξιούχος αυτή τη δράση και είναι εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του συλλόγου υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων και της πανελλήνιας ομοσπονδίας προσωπικού οργανισμών κοινωνικής πολιτικής με το ΠΑΜΕ. Είναι στέλεχος του ΚΚΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ