ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις και ξενοδοχεία ανοίγουν το 2019 στην Κρήτη

0

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις υλοποιούνται στην Ελλάδα αυτήν την περίοδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού έχει προσελκύσει μεγάλους παίκτες παγκοσμίως, οι οποίοι έχουν βάλει στο portfolio τους μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις στην Ελλάδα.

Ο τουρισμός αποτελούσε ανέκαθεν ένα από τα πιο βαριά, αν όχι το βαρύτερο, χαρτί της βιομηχανίας στην Ελλάδα. Παρέχει χιλιάδες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για επενδύσεις. Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας η Intrakat, του ομίλου Intrakom έχει υπογράψει μίσθωμα 20 χρόνων για το διατηρητέο ακίνητο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3 – 5 και Βουλής (πίσω από την παλιά Βουλή), μέσω διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), με σκοπό τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείο. Το κόστος ενοικίασης του θα ανέρχεται στα 40.000 ευρώ μηνιαίας για 20 χρόνια με με δυνατότητα παράτασης για άλλα 20 και με ελάχιστη αναπροσαρμογή 1% το χρόνο.

Το νέο 5 αστέρων ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 45 δωμάτια και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019. Το κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Ανηφορίζοντας στην Θεσσαλονική, στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, η «Ολύμπιον Α.Ε. Οικοδομικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις» έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου πεντάστερου ξενοδοχείου, το Olympion City Hotel. Σύμφωνα με πληροφορίες του bizness.gr την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η ΕΚΑΤΕΡ Α.Ε. και το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2019.

Στο ισόγειο θα δημιουργηθούν οι κοινόχρηστοbι χώροι του ξενοδοχείου (μικρό Lobby με Reception, εστιατόριο, μπαρ). Στους ορόφους (1ος- 7ος) θα διαμορφωθούν τα δωμάτια του ξενοδοχείου, στον 8ο όροφο θα διαμορφωθούν δωμάτια και χώρος μικρού γυμναστηρίου ενώ στο δώμα δημιουργείται μία μπετονένια πέργκολα για χρήση του χώρου ως μικρό roof garden και χώρο πρωινού για το καλοκαίρι.

Κατεβαίνοντας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Άγιο Νικόλαο, η ρωσικών συμφερόντων εταιρία, Mirum Hellas, έχει ανακοινώσει εδώ και χρόνια την ύψους 408 εκατομμυρίων επένδυση της στην Ελούντα με το Elounta Hills. Σε μία ξεχωριστή επένδυση της στον Άγιο Νικόλαο, η εταιρία αναμένεται να λειτουργήσει ένα boutique ξενοδοχείο σε συνεργασία με την Αria Hotels, εταιρία που ανήκει στον όμιλο Λογοθέτη του Libra Group.

Tο ξενοδοχείο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες του άνοιξη με καλοκαίρι του 2019. Το The Island Concept θα είναι χωρισμένο σε τρία επίπεδα και θα περιλαμβάνει σουίτες, ιδιωτικές πισίνες, υπαίθρια Jacuzzi, εστιατόριο, bar, κεντρική πισίνα καθώς επίσης και spa centre με όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Ο αριθμός των δωματίων του ανέρχεται στα 16 και κάθε ένα θα έχει το όνομα ενός ελληνικού νησιού (5 κλασικά δωμάτια, Σέριφος-Τήνος-Μήλος-Ίος-Αμοργός, 4 δωμάτια με τζακούζι, Νάξος-Σύρος-Δήλος-Σαντορίνη, 2 με ιδιωτική πισίνα, Πάρος-Αντίπαρος, 4 Junior Suites με τζακούζι, Άνδρος-Μύκονος-Ανάφη-Κίμωλος, και μια Grande Suite με πισίνα και κήπο, Κρήτη).

Πριν λίγες μέρες ότι η TUI με ανακοίνωση της ανέφερε ότι σχεδιάζει την επέκταση της στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει με την λειτουργία ενός TUI concept brand ξενοδοχείο στη Σαντορίνη, το TUI Sensimar Meltemi Blue, πέντε αστέρων. Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στα μέσα του έτους. Το 5άστερο ξενοδοχείο θα διαθέτει 96 σουίτες οι οποίες θα είναι ευρύχωρες και μοντέρνες και θα διαθέτουν μπανιέρα υδρομασάζ στη βεράντα ή στο μπαλκόνι. Επιπλέον, το ξενοδοχείο θα διαθέτει τρεις πισίνες, δύο snack bars και δύο εστιατόρια.

Ο βρετανικός ξενοδοχειακός όμιλος Thomas Cook σχεδιάζει να ανοίξει τέσσερα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα μέσα στο 2019. Οι τέσσερις νέες μονάδες που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα το 2019, περιλαμβάνουν το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά της Κρήτης που θα διαθέτει 106 δωμάτια, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 63 δωματίων στο δημοφιλές θέρετρο Τιγκάκι της Κω, ένα νέο ξενοδοχείο 250 δωματίων, λίγα βήματα από την παραλία Λάμπη επίσης στην Κω, και ένα οικογενειακό θέρετρο 356 δωματίων στο Φαληράκι της Ρόδου με aquapark, καθώς και μεγάλους κήπους.

H Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), η οποία αποτελεί joint venture μεταξύ της Thomas Cook plc και της LMEY Investments έχει υπογράψει συμφωνία χρηματοδότησης ύψους €40 εκατομμυρίων με την Τράπεζα Πειραιώς. Η Tράπεζα Πειραιώς θα είναι η κύρια τράπεζα της TCHI στην Ελλάδα και η χρηματοδότηση που παρέχει πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις νέες επενδύσεις στον εγχώριο ξενοδοχειακό κλάδο. Αποτέλεσμα όλων αυτών των επενδύσεων είναι οι χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, διάσπαρτες στην ελληνική κοινωνία αλλά και η αναβάθμιση των περιοχών που θα λάβουν χώρα τα παραπάνω έργα.

 

Του Θάνου Τσαλουχίδη, bizness.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ