ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε η έκθεση για τη ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη»

0

Η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία «Τό θέμα εναι τ ώ ρ α τί λές. Η ζωή και το έργο του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη» εγκαινιάστηκε με επιτυχία στα Χανιά, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Ο Χρυσόστομος».

Πλήθος κόσμου από τα Χανιά και το Ρέθυμνο είχε την ευκαιρία να ανιχνεύσει την προσωπική  διαδρομή και την ολοκληρωμένη και ακέραιη προσωπικότητα του Μανόλη Αναγνωστάκη μέσα από τις 11 ποιητικές συλλογές του, όπως για πρώτη φορά παρουσιάζονται μέσα από τα βιώματά του και την εποχή που τις τροφοδότησε. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών συγκέντρωσαν επίσης τα τεκμήρια της σχέσης του Αναγνωστάκη με την Κρήτη, όπως και ο λιτός τρόπος που αυτοβιογραφείται σε επιστολή που έστειλε στη Χανιώτισσα φιλόλογο Αρχόντισσα Παπαδερού, το 1977.

Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος», ενώ απηύθυναν χαιρετισμό η βουλευτής Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ομίλου Φίλων του ποιητή Μανόλης Αναγνωστάκης, ομότιμος καθηγητής του Παν. Κρήτης Αλέξης Πολίτης και η υπεύθυνη του τμήματος εκθέσεων του Ιδρύματος της Βουλής και επιμελήτρια της έκθεσης Άννα Ενεπεκίδου, η οποία έκανε και μια σύντομη ξενάγηση.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης, ο βουλευτής του νομού Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού – Πολιτιστικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης Ρουστίκων Νίκος Αγριμάκης, αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου Ομίλου Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων Γιώργος Βαρουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου Χανίων Μανώλης Κελαϊδής, κ.α.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2019. Συνοδεύεται από εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων του Λυκείου κατόπιν συνεννοήσεως με το Τμήμα Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Στη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις για τον Μανόλη Αναγνωστάκη: Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου εκδήλωση με θέμα «Το θέμα είναι τ ώ ρ α  τι λες» - Ο χρόνος στο έργο του Μανόλη Αναγνωστάκη και την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου η εκδήλωση «Το θέμα είναι τ ώ ρ α  τι λες» - Η πολιτική επικαιρότητα του έργου του Μανόλη Αναγνωστάκη.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης στα Χανιά έγινε εφικτή χάρη στη συνεργασία πολλών φορέων της Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού, εθελοντών πολιτών και ιδιωτών χορηγών.

Την έκθεση συνδιοργάνωσαν εκτός από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Φιλολογικός Σύλλογος Χανίων «Ο Χρυσόστομος», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, ο Δήμος Ρεθύμνης και το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο και Βιβλιοθήκη Ρουστίκων Ανέστης και Μανόλης Αναγνωστάκης.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 9.00π.μ.-1.30 μ.μ. και 6.00 π.μ. – 9.00 μ.μ., Σαββατοκύριακο 10.00 π.μ.- 2.00 μ.μ. και 6:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ