ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Χιλιάδες πιστοί στην Εορτή της Αγίας Βαρβάρας

0

Με λαμπρότητα τίμησε και εφέτος το Ρέθυμνο την Πολιούχο του Αγία Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργό Βαρβάρα, με επίκεντρο τον ιστορικό Ιερό Ναό της που κοσμεί την παλαιά πόλη του Ρεθύμνου.

Το εσπέρας της 3ης Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό, πλαισιούμενος από πολλούς Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος. Στο τέλος του Εσπερινού ο Επίσκοπός μας κ. Ευγένιος ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Ειρηναίο για την παρουσία του και την αγάπη του προς την Τοπική μας Εκκλησία και, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, κάλεσε όλους να μιμηθούν την ευψυχία και την ομολογία της πίστεως, που επέδειξε η Αγία Βαρβάρα, απέναντι στα σύγχρονα είδωλα και, κυρίως, στο «αυτείδωλον» που διεκδικεί να ενθρονισθεί στην καρδιά του κάθε ανθρώπου, όταν επιλέγει την «αυτοθέωση» χωρίς τον Θεό.

Το πρωΐ της 4ης Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Πανηγύρεως. Συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί, μεταξύ των οποίων ο Παν. Αρχιμ. Αθανάσιος Καραχάλιος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, και ο Παν. Αρχιμ. Ιωάννης Κουφουδάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Προφήτου Ηλιού Ρουστίκων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η Δοξολογία για την Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Μητέρα Ελλάδα και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, το οποίο είχε προσφέρει στο παρελθόν ο μακαριστός Μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ, με την συμμετοχή των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών Αρχών της πόλεως, τιμητικού αγήματος του 547 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού, της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, των Εθελοντών και Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πλήθους πιστών.

Ακολούθησε, στο παρακείμενο στον Ναό της Πολιούχου του Ρεθύμνου γραφείο του Συλλόγου Παντοπωλών, ο καθιερωμένος για την Προστάτιδά τους Αγία Βαρβάρα Αγιασμός και Τρισάγιο των κεκοιμημένων μελών του από τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο.

Έτσι ολοκληρώθηκαν, για μία ακόμη φορά στην Ιστορία του Ρεθύμνου, οι εκδηλώσεις τιμής και ευγνωμοσύνης των ευγενών και φιλαγίων κατοίκων του προς την Πολιούχο και Προστάτιδά τους Αγία Βαρβάρα.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πολιτάκης

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ