ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Ημερίδα για τη βιώσιμη ανάπτυξη σε αγροτικές και νησιωτικές τουριστικές περιοχές

0

Το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης, οργανώνει ημερίδα με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη και έργα θετικής ενέργειας σε αγροτικές και νησιωτικές τουριστικές περιοχές της Μεσογείου. Καλές Πρακτικές και εργαλεία αναπτυξιακού σχεδιασμού», την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 10.00-14.30 στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, Εμμ. Πορτάλιου 23, Ρέθυμνο.

Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας COMPOSE - Rural Communities engaged with positive energy (INTERREG MED), η οποία προτείνει ολοκληρωμένη μεθοδολογική προσέγγιση για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό έργων βιώσιμης ενέργειας μικρής κλίμακας, προκειμένου οι πόλεις και περιφέρειες της Μεσογείου να αυξήσουν τις ΑΠΕ στο ενεργειακό τους μείγμα αξιοποιώντας τις τοπικές δυνατότητες με εφοδιαστικές αλυσίδες βιώσιμης ενέργειας, νέα επιχειρηματικά μοντέλα και τεχνολογικές εξελίξεις ώστε να ενισχύονται η τοπική επιχειρηματικότητα και οι πράσινες επενδύσεις.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν την εμπειρία από έργα βιώσιμης ανάπτυξης στην Κρήτη, από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνου, της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και του Πολυτεχνείου Κρήτης. Παράλληλα, το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων θα παρουσιάσει και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες τη μεθοδολογία και τα εργαλεία που αναπτύχθηκαν από το COMPOSE για τον αποτελεσματικότερο σχεδιασμό έργων βιώσιμης ενέργειας, καθώς και τα αποτελέσματα της εφαρμογής της σε 15 επιδεικτικά έργα σε 11 Μεσογειακές πόλεις/περιφέρειες. Προβλέπεται ακόμα να παρουσιαστούν τα έργα που υλοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου («Έξυπνο» σύστημα ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων για την παραγωγή βιοντίζελ, Ενεργειακή αξιοποίηση του δυναμικού βιομάζας ξυλείας, Βέλτιστη χωροθέτηση μονάδων ΑΠΕ μικρής κλίμακας).

Η ημερίδα διεξάγεται με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης και της Περιφέρειας Κρήτης και απευθύνεται σε φορείς λήψης αποφάσεων και σχεδιασμού, όπως δημόσιες, περιφερειακές και τοπικές αρχές, επιμελητήρια, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών καθώς και σε όσους φορείς που συμμετέχουν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό και υλοποίηση έργων βιώσιμης ενέργειας σε τοπικό επίπεδο.

Δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα μέσω της ιστοσελίδας www.resel.tuc.gr

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ