ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κρήτη στην πρώτη γραμμή με κυβέρνηση ΝΔ

0

Μίλησε με θερμά λόγια για την Κρήτη, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα του νησιού, ζήτησε εντολή για να κάνει "την Κρήτη γαλάζια", όπως είπε κι εξέφρασε δημόσια τη στήριξή του στον υποψηφιο περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη...

Μήνυμα με φόντο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, στο κέντρο "Αναδρομές" στις Αρχάνες.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές, τώρα, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό 'ψεύτη παντού"!

Είπε ακόμη, ότι η ΝΔ θα δώσει μάχη, την επόμενη εβδομάδα, στη Βουλή, κατά της Συμφωνίας και όπως είπε, όλα τα κόμματα θα αναλάβουν τις ευθύνες τους...

"Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Επικίνδυνοι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επικίνδυνοι, δεν σέβονται τους δημοκρατικούς κανόνες. Ψεύτης σε όλα του ο Τσιπρας. Η χώρα δεν αντέχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με ένα τόσο μεγάλο τοξικό κλίμα. Όσο συντομότερα γίνουν και εκλογές, τόσο το καλύτερο για τον τόπο μας. Για αυτό, εκλογές τώρα για να ξαναδώσουμε χαμόγελο, αισιοδοξία και καθαρές λύσεις"

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, πιο αναλυτικά, είπε: "Μεγάλη εθνική υποχώρηση, την υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με το στυλό του κ. Καμμένου. Ξυπνά τον εθνικισμό, ενισχύει τον αλυτρωτισμό, δεν κλείνουν οι παλιές πληγές".

Για την οικονομία, είπε πως "Το νέο Σύνταγμα των Σκοπίων αναγράφει τον Μακεδονικό λαό. Καταψηφίζουμε λοιπόν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Η Μακεδονική γη είναι ποτισμένη με αίμα κρητικό. Ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης πολέμησε στη Μακεδονία. Δεν μπορώ να βαδίσω σε άλλο δρόμο από αυτόν της Κρήτης και των μεγάλων αγώνων", είπε χαρακτηριστικά ενώ έκανε αναφορά και στον ΒΟΑΚ τονίζοντας ότι "Μετά τον μουσαμά για το μετρό της Θεσσαλονίκης, να περιμένετε μουσαμά και για τον ΒΟΑΚ"...

Έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει για την Κρήτη, αναφέρθηκε στον ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου και όλα τα μεγάλα έργα στο νησί ενώ μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη...τον οποίο είπε ότι στηρίζει δυνατά.

"Παίρνουμε το ρίσκο της ανανέωσης με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη. Θα έχει τη στήριξή μας και όλα θα πάνε καλά" είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους Λευτέρη Αυγενάκη δίνοντας έμφαση στις αυριανές επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει στη Μεσαρά καθώς και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τη συμβολή του γενικότερα στην πορεία της ΝΔ...

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βαγγέλης Καρκανάκης καλωσόρισε τον "Κρητικό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη", ενώ χαρακτήρισε "μάχη των μαχών" τις εθνικές εκλογές, τονίζοντας ότι η αποψινή εκδήλωση στέλνει μήνυμα νίκης της ΝΔ αλλά και πρωτιάς για πρώτη φορά στον νομό Ηρακλείου...

"Το 2019 είναι η χρονιά της πατρίδας μας. Είναι η χρονιά που θα κερδίσουμε όλες τις μάχες, είναι η χρονιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξαναφέρει την ελπίδα. Η Κρήτη στέλνει το μήνυμα της πρωτοπορίας και της νίκης", επισήμανε από την πλευρά του ο Κ. Τσιάρας

Ενωτικό μήνυμα και από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος τόνισε ότι "είμαστε περήφανοι που είμαστε Κρητικοί, είμαστε περήφανοι που έχουμε αρχηγό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν άξιο πολιτικό, τον αυριανό πρωθυπουργό"

Και πρόσθεσε ότι "φιλοδοξούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στο Ηράκλειο, και να έχουμε το πιο υψηλό ποσοστό μας στο νομό".

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε φήμη για διαγκωνισμούς ανάμεσα στον ίδιο και τον Λευτέρη Αυγενακη, είναι κακόβουλη. "Είμαστε όλοι ενωμένοι για τις τέσσερις μεγάλες νίκες που έχουμε μπροστά μας"

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έστειλε μήνυμα στήριξης στον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη, λέγοντας "είμαστε όλοι μαζί σου"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στην τοπική ΝΟΔΕ, σημείωσε ότι η εικόνα της ενωμένης ΝΔ δίνει το μήνυμα ότι η δουλειά φέρνει αποτέλεσμα. Χαρακτήρισε παράλληλα "δυνατή επιλογή" τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για τη θέση του περιφερειάρχη.

"Ο πρόεδρος μας δεν διστάζει να εμπιστευτεί τη νέα γενιά", σχολίασε ο ίδιος

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η Κρήτη στέλνει μήνυμα νίκης σε όλες τις κάλπες ενώ ο βουλευτής Γιάννης Κεφαλογιάννης τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: "Σήμερα σε καλωσορίζουμε ως πρόεδρο της ΝΔ, αύριο θα σε καλωσορίσουμε ως πρωθυπουργό όλων των Ελλήνων. Και για αυτό θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό

Ο Β. Μεϊμαράκης, με τη σειρά του τόνισε πως: " Από την Κρήτη στέλνουμε το μήνυμα της νίκης. Βαδίζουμε ενωμένοι και προχωράμε για μια καλύτερη Ελλάδα"

O υποψήφιος Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά την ομιλία του τόνισε ότι: "δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι εκ πεποιθήσεως Κρητικός. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πάει η Κρήτη καλύτερα. Για αυτό και το σύνθημα μας είναι "η Κρήτη μπροστά". Ευχαριστώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη προσπάθεια τιμή, ευθύνη κι ευκαιρία που μου δίνει"

Και πρόσθεσε ότι: "Θα περιμένουμε από εσάς ως πρωθυπουργό αυτά που η Κρήτη έχει στερηθεί τόσα χρόνια. Η παρούσα περιφερειακή αρχή έχει στρέψει το βλέμμα της στο πώς θα επανεκλεγεί και όχι στα έργα για το νησί. Ό,τι είχε να δώσει ο κατά τα άλλα συμπαθής Περιφερειάρχης Κρήτης, το έδωσε. Ο κ. Αρναουτάκης θα με βλέπει παντού. Η Περιφέρεια τόσα χρόνια έχει κάνει μια τρύπα στο νερό που δεν έχουμε. Έχει την ίδια αντίληψη με τη σημερινή κυβέρνηση, για αυτό και ταίριαξαν. Έχουν την ίδια ρηχή αντίληψη"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Κρήτη στην πρώτη γραμμή με κυβέρνηση ΝΔ!

Ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη ενώ θα έχει επαφές αύριο σε περιοχές της Μεσαράς και του Ρεθύμνου.

Περίπου στις 5 το απόγευμα, τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, ο Γραμματέας Π. Ε. ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ευρωβουλευτής κι επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο πρώην βουλευτής, Μάξιμος Σενετάκης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών - Αστερουσίων και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Επιτροπάκης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ