ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

14ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

0

Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί στον οικισμό Γαράζο το 14ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου. Το παιχνίδι οργανώνει η περσινή νικήτρια του Κυνηγιού Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου, ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος».

Συμμετέχουν 20 ομάδες με περίπου 200 παιδιά της  Ε’ και της Στ’ Τάξης Δημοτικού που προέρχονται από τα σχολεία 1ο και 2ο Περάματος, Αγγελιανών, Απλαδιανών, Αγιάς, Αξού, Πανόρμου, Ρουμελή, Σκεπαστής, Μπαλίου, Σισών, Καλύβου και Λιβαδίων. Το παιχνίδι έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία και μέρος του ιστορικού παλαιού οικισμού του Γαράζου, που έχει χαρακτηριστεί υψηλής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής αξίας διατηρητέος οικισμός, αρχαιολογικής σημασίας κατηγορίας Α’.

Τα μυστικά των παλαιών επαγγελμάτων, η γνώση της λαογραφικής παράδοσης και η περιήγηση ανάμεσα από μνημεία αιώνων με επίκεντρο την κατάφυτη Γαραζανή πλατεία, διαμορφώνουν ένα μοναδικό σκηνικό για τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έχουν κληθεί να γνωρίσουν στοιχεία της κοινωνίας του παρελθόντος σε αντιστοιχία με την σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη.

Η ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου ευχαριστεί θερμά τον Χρυσό Χορηγό της διοργάνωσης, Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία από το Φαράτσι Μυλοποτάμου κ. Γεώργιο Ι. Σιγανό, τον Μεγάλο Χορηγό Γιάννη Αλεξάκη με τα Κέντρα ξένων γλωσσών στο Πέραμα “City Languages”, καθώς επίσης τους χορηγούς του παιχνιδιού «Ξυλόφουρνος Πρινάρη Πέραμα», Ελληνοαμερικανό Επιχειρηματία Ιωάννη Στ. Σιγανό από Φαράτσι, «Ελληνικές Φάρμες» Λατζιμάς Ρεθύμνου, Γενικό Εμπόριο Metaxakis Trade, ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, Νερά ZAROS, Fresh Snak - Big taste, Αρτοποιία Γιαμπουδάκης Ρέθυμνο και όλους τους φίλους και συγχωριανούς που βρίσκονται «επί ποδός» για να υποδεχθούν τους μικρούς «κυνηγούς του θησαυρού».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ