ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μαθήματα ορειβατικού σκι στον Ψηλορείτη

0

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Γιάννη Παρασύρη οι μικροί μαθητές του Μυλοποτάμου είχαν την μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ορειβατικό σκι. Πρόκειται για ένα άθλημα σχεδόν άγνωστο για τα παιδιά, το οποίο όμως μπορούν να καλλιεργήσουν και να ασχοληθούν με αυτό, αφού οι πλαγιές του Ψηλορείτη στον Λάκκο του Μυγιερού από τις πλέον ενδεδειγμένες για προπόνηση και διεξαγωγή αγώνων.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στον Λάκκο του Μυγερού, στα Λιβάδια, στο πλαίσιο της εβδομάδας χιονιού, ένα πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S),που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε πιλοτικά από την Περιφέρεια Κρήτης και τη  Μ.Κ.Ο «Μαύρο Πρόβατο», με τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας των Λιβαδίων Μυλοποτάμου.

Στη δράση συμμετέχουν πιλοτικά μαθητές από δημοτικά σχολεία της Επαρχίας Μυλοποτάμου, ενώ σχεδιάζεται η επέκταση του προγράμματος,από το επόμενο έτος,σε περισσότερα σχολεία του νησιού.

Ειδικότερα, συμμετείχαν οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία Αγ. Μάμα, Λιβαδίων, Γαράζου, Ζωνιανών, Αξού, Περάματος, Πανόρμου, Αγγελιανών, Ανωγείων και Μπαλίου.

Τα μαθήματα χιονοδρομίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠαιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης, μαζί με τοπικούς παράγοντες των Λιβαδίων, ανάμεσά τους ο Ιερέας της τοπικής ενορίας  π. Ανδρέας Κόκκινος, ο Πρόεδρος του Τοπικού ΣυμβουλίουΓιώργος Βάμβουκας και ο λάτρης του ορειβατικού σκι Μανόλης Νύκταρης.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παρασύρης τόνισε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης, στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, στηρίζει τέτοιου είδους βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητες, αγωγής υπαίθρου, που παρέχουν στα παιδιά μοναδικές εμπειρίες, οι οποίες δεν μπορούν να αναπαραχθούν στο εσωτερικό του σχολείου. Τα παιδιά μέσα από την εκμάθηση του ορειβατικού σκι, έρχονται σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές του Ψηλορείτη, αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, γνωρίζουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου τους, έρχονται σε επαφή με ένα άθλημα που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία των ορεσίβιων κοινωνιών και συνδέεται με το ήπιο και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που μπορεί να ακολουθήσει η περιοχή.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ