ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Στέλιος Σταυρακάκης και ο Μανώλης Συντυχάκης στα Ανώγεια

0

Στα πλαίσια των περιοδειών, που το ΚΚΕ έχει προγραμματίσει με αφορμή της ερχόμενες εκλογές, την περασμένη Κυριακή βρέθηκε στα Ανώγεια με τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος, υποψήφιος για την  Περιφέρεια της Κρήτης με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και νυν βουλευτή Ηρακλείου. Μαζί του ήταν ο υποψήφιος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον Δήμο των Ανωγείων Στέλιος Σταυρακάκης.

Αρχικά βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας  των Ανωγείων όπου έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους που είχαν εφημερία. Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί κυρίως αναφέρθηκαν στις ελλείψεις σε προσωπικό, πολλές εφημερίες, έλλειψη υποδομών για να καλύψει αυτή την γεωγραφική περιφέρεια κά. Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο ο Μανώλης Συντυχάκης, αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ, για την υγεία και την προσπάθεια που καταβάλει με τις διαθέσιμες του δυνάμεις σε καθημερινή βάση για να προάγει την υγεία ως κοινωνικό αγαθό που όλοι δικαιούνται. Τόνισε ότι «με την συνεχή συρρίκνωση των κονδυλίων για την υγεία, υποβαθμίζονται συνεχώς οι μονάδες παροχής υπηρεσιών, στρέφοντας εκείνους που τις έχουν ανάγκη όλο και περισσότερο προς τον ιδιωτικό τομέα, που αυτό σημαίνει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη παρά την συνεχή αύξηση της φορολόγησης του λαϊκού εισοδήματος».

Η συζήτηση συνεχίστηκε με κτηνοτρόφους σε καφενείο του χωριού για τα προβλήματα που τους απασχολούν λέγοντας ότι «όλο και πιο δύσκολη γίνετε η παραμονή μας στις περιουσίες μας και μειώνετε συνεχώς το εισόδημα μας λόγο της υψηλής φορολογίας, του υψηλού κόστους εφοδίων και τροφών, η εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων μας, οι ανεξέλεγκτες εισροές κρεάτων και παράγωγων αυτών, οι αποζημιώσεις όλο και μειώνονται δίνοντάς της και αυτές με μεγάλη καθυστέρηση. Ζούμε την απόλυτη ανασφάλεια για το αύριο». Παίρνοντας το λόγο και εδώ ο Μανώλης Συντυχάκης είπε «μας είναι και το γνωρίζετε από πρώτο χέρι πολύ γνωστά αυτά που μας λέτε, τα είχαμε πει και το καλοκαίρι σε συγκέντρωση στο Πέραχωριο. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι τρείς βδομάδες είναι στα μπλόκα εκατοντάδες συνάδελφοι σας αγροτοκτηνοτρόφοι αυτή τη περίοδο, κάνατε και εσείς μπλόκο έστω και για λίγο. Ο αγώνας είναι δύσκολος. Η αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων βρήκε για άλλη μια φορά αδιάλλακτη την κυβέρνηση που αναφέρθηκε στα περί ‘‘δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας’’, που κατά την κυβέρνηση δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων εκατοντάδων χιλιάδων αγροτών και κτηνοτρόφων, το ίδιο κάνει και για τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αποτελούν ωμή κοροϊδία. Τα ίδια ‘‘δημοσιονομικά δεδομένα’’ δεν εμποδίζουν την κυβέρνηση της να προσφέρει πακτωλό χρημάτων και βουνό προνομίων σε μερικές δεκάδες κεφαλαιοκράτες, ανάμεσά τους εμποροβιομήχανοι και μονοπώλια που εκμεταλλεύονται το δικό σας μόχθο και κερδοσκοπούν σε βάρος των παραγωγών και της λαϊκής κατανάλωσης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρνείται, κυνικά και προκλητικά, να ικανοποιήσει αιτήματα άμεσα και ζωτικής σημασίας για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, που αν δεν ικανοποιηθούν δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την αγροτική και κτηνοτροφική δραστηριότητα. Και το κάνει γιατί στόχος της πολιτικής της, όπως και της ΚΑΠ της ΕΕ, είναι η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγα χέρια μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, με συνέπεια το δικό σας ξεκλήρισμα».  Καταλήγοντας, κάλεσε σε μαζικό δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ παντού, με περισσότερους δημάρχους, περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους, περισσότερους ευρωβουλευτές αλλά και περισσότερους βουλευτές στις επικείμενες εκλογές. Γιατί ήρθε η ώρα πολλοί περισσότεροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, κι ας μη συμφωνούν απόλυτα μαζί μας. Οι διαφορές θα λυθούν στο δρόμο του αγώνα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ