ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Κρήτη

0

ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 1.140 ΑΘΛΗΤΩΝ

 Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης Ζίου Ζίτσου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, το τριήμερο 15, 16 & 17 Φεβρουαρίου 2019  στο Ρέθυμνο.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», με την συμμετοχή 1.140 αθλητών και αθλητριών από 26 αναγνωρισμένους αθλητικούς συλλόγους της Κρήτης.

Στο κατάμεστο από κόσμο «Μελίνα Μερκούρη», το οποίο έζησε μεγάλες αθλητικές στιγμές, επιβεβαιώθηκε  ότι το Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου είναι το μεγαλύτερο περιφερειακό πρωτάθλημα της χώρας στις τάξεις των μαχητικών τεχνών και κάθε χρόνο, μέσω της συνεχούς προσπάθειας βελτίωσης και εξέλιξης της διοργάνωσης, το τουρνουά σημειώνει τεράστια επιτυχία τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα το οποίο διεξήχθη σε πανελλαδικά οργανωτικά πρότυπα, με ηλεκτρονικό σύστημα ανακοίνωσης, διεξαγωγής και παρακολούθησης των αγώνων, με στατιστικά δεδομένα, με αγωνιστικούς χώρους διεθνών προδιαγραφών, με γεύματα και σε όλους τους αθλητές και με ένα ειδικά διαμορφωμένο και εξαιρετικά διακοσμημένο για να φιλοξενήσει άριστα εκατοντάδες αθλητές, προπονητές, διοικητικούς παράγοντες, διαιτητές, γραμματείες, εθελοντές.

Έλαβαν μέρος αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Την  Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, αγωνίστηκαν  οι αθλητές και οι αθλήτριες άνω των 18 ετών, στα αγωνιστικό σύστημα Fighting και στο αγωνιστικό σύστημα εδάφους Newaza. Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, αγωνίστηκαν στο σύστημα Fighting οι ηλικιακές κατηγορίες -14, -16 και -18 ετών.  Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, αγωνίστηκαν στο σύστημα Fighting οι μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες -6 ετών -8 ετών -10 ετών και -12 ετών.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε  από την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ), με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, με την συνεργασία του Αθλητικού Συλλόγου «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», υπό την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και του Δήμου Ρεθύμνης – Τμήμα Αθλητισμού.

Α.Πουλικίδης: «Το Ζίου Ζίτσου προοδεύει στην Κρήτη»

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖΖ κ. Ανέστης Πουλικίδης σε δήλωση του αναφέρει τα εξής: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη με τρόπο υποδειγματικό σε όλα τα επίπεδα. Η διοργάνωση αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες που διοργανώνει η Ομοσπονδία μας στην Ελλάδα, μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, κι είναι μεγάλη χαρά για μας να βλέπουμε τόσους πολλούς αθλητές και τόσους συλλόγους να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα πραγματική γιορτή, το οποίο επιβεβαιώνει την τεράστια πρόοδο και την συνεχή ανοδική πορεία του Ζίου Ζίτσου στην Κρήτη».

Π.Κανακαράκης: «Διοργάνωση υψηλού επιπέδου»

Ο υπεύθυνος Κρήτης για το άθλημα του Ζίου Ζϊτσου, Παναγιώτης  Κανακαράκης, σε δήλωση επισημαίνει τα ακόλουθα:  «Η διοργάνωση εξελίχθηκε άψογα σε όλα τα επίπεδα. Ήταν ένα πρωτάθλημα τεράστιο σε όγκο συμμετοχών, ίσως το μεγαλύτερο που έχει γίνει στην Κρήτη, από το οποίο προέκυψαν νέα στάνταρ σε ότι αφορά την οργάνωση και την διαχείριση του Παγκρητίου Πρωταθλήματος Ζίου Ζίτσου.

Πλέον, μπορούμε να υποστηρίζουμε με μεγάλη σιγουριά ότι το Ζίου Ζίτσου βρίσκεται πολύ μπροστά σε σύγκριση με όλα τα μαχητικά αθλήματα και διοργανώσεις όπως αυτή του Ρεθύμνου αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους».

 

Β.Συνολάκης: «Χαρά μας να βλέπουμε το γήπεδο γεμάτο»

Την ευθύνη της διοργάνωσης του Πρωταθλήματος ανέλαβε το Αθλητικό Σωματείο «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου». Ο Προπονητής του Συλλόγου, Βαγγέλης Συνολάκης, σε δήλωση του αναφέρει τα παρακάτω:

 «Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Κρήτης αποτέλεσε και φέτος  μια μεγάλη γιορτή για το άθλημα του Ζίου Ζίτσου. Αθλητές κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτου αγωνιστικού επιπέδου, συνυπήρξαν επί τρεις μέρες άνετα μέσα στο γήπεδο και βίωσαν την χαρά της συμμετοχής στο άθλημα που αγαπούν.

Θα ήθελα να σημειώσω πόσο μεγάλη χαρά έδωσε σε όλους μας η εικόνα του ασφυκτικά γεμάτου από κόσμου γηπέδου.  Χιλιάδες θεατές ήρθαν στο «Μελίνα Μερκούρη», το Ρέθυμνο βρέθηκε στο επίκεντρο του αθλητικού ενδιαφέροντος της Κρήτης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς που εκπροσωπούμε το υγιές τμήμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία ΕΦΕΟΖ-Ζ που εμπιστεύτηκε  αυτή την μεγάλη διοργάνωση στο Ρέθυμνο καθώς και να συγχαρώ την Διοίκηση, τον Πρόεδρο κ. Α.Πουλικίδη και την Γεν.Γραμματέα κα Μ.Χαριτοπούλου, για την άψογη οργάνωση που διαθέτει η Ομοσπονδία σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες τους που αποσκοπούν στην περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη του αθλήματος μας.

Βεβαίως, θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στον Περιφερειάρχη κ. Σ.Αρναουτάκη και στην Περιφέρεια Κρήτης, υπό την συνδιοργάνωση της οποίας θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα.

Επίσης, ευχαριστούμε την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κα Μ.Λιονή, η οποία στηρίζει πάντα τις διοργανώσεις μας και τις θέτει υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Επίσης, τον Δήμο Ρεθύμνης και το Τμήμα Αθλητισμού.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στους χορηγούς και υποστηρικτές μας, η συμβολή των οποίων είναι πολύτιμη και διασφαλίζει την επιτυχία της διοργάνωσης και την προσφορά των ενδεδειγμένων συνθηκών προς τους αθλητές μας.

Ακόμα, πολλά μπράβο οφείλουμε στους γονείς, οι οποίοι στηρίζουν τα παιδιά τους, τα ωθούν στον αθλητισμό και συνδράμουν τα μέγιστα για να γίνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα».

Έρχονται διεθνείς αγώνες στην Κρήτη – Συνάντηση Λιονή - Χαριτοπούλου

Στο περιθώριο του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, είχε η ΓΓ της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖΖ), Μαρία Χαριτοπούλου. Κατά τη συνάντηση στην οποία ήταν παρών και ο προπονητής της «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου», Βαγγέλης Συνολάκης, συζητήθηκε εκτενώς η ανάπτυξη του αθλήματος, γεγονός που έχει καθιερώσει το πρωτάθλημα Κρήτης Ζίου Ζϊτσου ως ένα από τα ισχυρότερα αριθμητικά, αγωνιστικά και οργανωτικά σε πανελλαδικό επίπεδο. Λόγω μάλιστα της μεγάλης απήχησης του αθλήματος στην Κρήτη, διερευνάται από την Ομοσπονδία και την Περιφέρεια Κρήτης η ανάληψη διεθνούς διοργάνωσης, το 2020. Το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις ενώ θα ακολουθήσει σχετική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η κα Χαριτοπούλου, αφού απένειμε τιμητική πλακέτα στην κα Λιονή, για την προσφορά της στο Ζίου Ζίτσου, την ευχαρίστησε για την ηθική και υλική υποστήριξη του αθλήματος και των διοργανώσεων που υλοποιούνται κάθε χρόνο σε παγκρήτιο επίπεδο.

Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να ενισχύει όλους τους αθλητικούς φορείς για να αναδείξουν το έργο τους προσφέροντας στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία.

Βραβεύσεις

Στο γήπεδο παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργος Μαρινάκης, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, κ. Δημήτρης Λαχνιδάκης, οι οποίοι παρακολούθησαν τους αγώνες και απένειμαν μετάλλια στους νικητές και στις νικήτριες. Επίσης, κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ο Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖΖ κ. Α.Πουλικίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Μαρινάκη για την προσφορά στα αθλητικά δρώμενα και ειδικότερα στο άθλημα του Ζίου Ζίτσου.

Ακόμα,  ο διοργανωτής σύλλογος «Ακαδημία Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου» και ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρήτης Ζίου Ζίτσου, Παναγιώτης Κανακαράκης, προπονητής του ΑΣΜΤ Ρεθύμνου, απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο και στην Γεν.Γραμματέα της ΕΦΕΟΖΖ, για την δεκαετή διοικητική συμβολή  τους στην τεράστια ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την Ελλάδα.

Το Ζϊου Ζίτσου στην Ελλάδα και τα προνόμια των αθλητών

Το  Ζίου Ζίτσου (Ju Jitsu) είναι μια ευρέως διαδεδομένη μαχητική τέχνη, η οποία κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο.

Το έτος 1996 ιδρύθηκε η Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζϊου Ζίτσου. Επτά χρόνια αργότερα, το 2003, η Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ. αναγνωρίστηκε ως Επίσημη Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με την αναγνώριση της Κρατικής Ομοσπονδίας, το Ζίου Ζϊτσου έχει τα ίδια προνόμια με τα ολυμπιακά αθλήματα.

Ως εκ τούτου, οι αθλητές που διακρίνονται στους αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς Αγώνες, έχουν τα ίδια προνόμια για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Σώματα Ασφαλείας, ΤΕΦΑΑ, ΑΕΙ, ΤΕΙ κτλ.) με το ολυμπιακά αθλήματα.

Σήμερα, στις τάξεις του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, το Ζίου Ζίτσου αποτελεί το πολυπληθέστερο άθλημα με 22.000 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, οι οποίοι αθλούνται σε συλλόγους της χώρας.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ:

ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ, ΦΑΣΟΥΛΕΤΟΣ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΑΝΟΥΚΑΡΑΚΗΣ, MACRON store Creta, CAPTAL SECURITY, ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΑΝΘΟΤΕΧΝΙΚΗ, ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, ΜΠΑΧΑΡΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ. ΑΡΚΑΔΙ Αναψυκτικά, ALANA Restaurant, PEPI Boutique Hotel.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:

ANEK LINES, BLUE STAR FERRIES, ELLINAIR AIRLINES.

Η ΕΦΕΟΖΖ συγχαίρει την Τοπική Επιτροπή Κρήτης και τον διοργανωτή σύλλογο Α.Μ.Τ. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ για την επιτυχή διοργάνωση των αγώνων, τους αθλητές όλων των συλλόγων για τις επιδόσεις τους, τους διαιτητές και τα μέλη των γραμματειών, καθώς και τους προπονητές για την άψογη παρουσία τους.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ