ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Υπερχείλισε το φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο - Χάνονται μεγάλες ποσότητες νερού

0

Εδώ και δύο μήνες το Φράγμα των Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου έχει πληρωθεί σε ποσοστό 100%!

Περίπου 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού έχουν διαφύγει στη θάλασσα με τις εικόνες να εντυπωσιάζουν από τον μεγάλο όγκο του νερού. Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες για δύο εργολαβίες, αφενός για την επέκταση της άρδευσης και αφετέρου για την ύδρευση από τα νερά του πιο πετυχημένου φράγματος σε επίπεδο Κρήτης.

Ο ΟΑΚ ΑΕ έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μελέτες και μέσα στις επόμενες μέρες θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στον ΟΑΚ και την Περιφέρεια Κρήτης, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για το υδραγωγείο - διυλιστήριο στο Γιαννούδι που θα υδρεύει τους δήμους Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου. Η απαιτούμενη έκταση έχει εξασφαλιστεί χωρίς προβλήματα για απαλλοτριώσεις, όπως και η σχετική αδειοδότηση.

Παράλληλα, θα επεκταθούν και τα δίκτυα άρδευσης που εξυπηρετούνται από το Φράγμα των Ποταμών Αμαρίου, μέχρι την Σκαλέτα και τον Πρίνο στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου που συγκεντρώνουν τόσο τουριστική, όσο και αγροτική ανάπτυξη.

Στην πλήρη δυναμική του το Φράγμα των Ποταμών Αμαρίου θα αποδίδει 45 χιλιάδες κυβικά μέτρα νερού την ημέρα, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος για τα αποθέματά του, μιας και το νερό του ανανεώνεται καθόλη τη διάρκεια του έτους, αφού υπάρχουν πηγές ακόμα και... μέσα στον ταμιευτήρα που παρέχουν νερό ακόμα και το καλοκαίρι!

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ