ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

​Την Κυριακή 3 Μαρτίου το 17ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου

0

Την Κυριακή 3 Μαρτίου θα διεξαχθεί τελικά το 17ο Κυνήγι Θησαυρού Δήμου Μυλοποτάμου που φέτος οργανώνει η ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου. Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 17 Φεβρουαρίου, ωστόσο, αναβλήθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των δυσμενών συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί στην περιοχή και δεν επέτρεπαν την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού γύρου ενός παιχνιδιού,  το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο μήνα.

Στο Μυλοποταμίτικο κυνήγι θησαυρού συμμετέχουν 13 ομάδες. Το παιχνίδι ξεκίνησε από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου με την πρώτη αποστολή που περιελάμβανε έξι διαδικτυακούς γρίφους που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν με μορφή βίντεο στο facebook. Ακολούθησε ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στον «Τάλως FM» και κανονικό παιχνίδι εύρεσης του πρώτου joker, το οποίο βρήκε η ομάδα «Χουμεριανοί Ιχνηλάτες». Ακολούθησε karaoke πάρτι στο πολυτελές Καφέ του Ξυλόφουρνου «Πρινάρης» στο Πέραμα, με τις ομάδες να διασκεδάζουν και τελικά να λαμβάνουν και ένα γρίφο για το μεγάλο παιχνίδι.

Το κυνήγι συνεχίστηκε με την δεύτερη αποστολή την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, οπότε στο Κτήμα Θυμέλη, στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, οργανώθηκε ο πραγματικά φαντασμαγορικός χορός των ομάδων. Η δεύτερη αποστολή αφορούσε διαγωνισμό μόδας avant garde. Οι ομάδες, κυριολεκτικά δούλεψαν με έμπνευση και παρουσίασαν κοστούμια μοναδικής τέχνης. Το joker κέρδισε η ομάδα «Άστα Βράστα» μετά από μια αγωνιώδη ψηφοφορία στην οποία ψήφισαν οι ίδιες ομάδες αλλά και επιτροπή ειδικών που αποτελούνταν από τον makeupartist Νίκο Βρέτζο, τον σχεδιαστή μόδα Νεκτάριο Βαζακόπουλο, την makeupartist Φερενίκη Σταυριανάκη και την Ραδιοφωνική Παραγωγό Κατερίνα Βάζου.

Παρουσιαστής της εντυπωσιακής εκδήλωσης ήταν ο ηθοποιός Τίτος Λίτινας. Συμμετείχαν οι χορευτικές ομάδες του Γιάννη Τσιμπίδη των Σχολών Χορού Dance Stydio και η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου. Σε βίντεο εμφανίστηκε ως Γκεστ Σταρ η ηθοποιός και Πρέσβειρα του Κρητικού Πολιτισμού κ. Μαρία Τζομπανάκη, η οποία έδωσε το έναυσμα για το κυρίως παιχνίδι.

Του μεγάλου χορού, ακολούθησε η 3η αποστολή των ομάδων το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Η κακοκαιρία δεν επέτρεψε όμως στις ομάδες να πάνε στον οικισμό Φαράτσι, όπως τους ζητούσε ο γρίφος έναρξης της 3ης αποστολής. Ωστόσο, οι οργανωτές τους περίμεναν στην ευρύχωρη και ζεστή αίθουσα του Γυμνασίου Γαράζου όπου ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία, που περιελάμβανε ένα παιχνίδι τύχης περισσότερο παρά γνώσεων ακολουθώντας την συνταγή των γνωστών τηλεοπτικών παιχνιδιών - ερωτήσεων του survivor. Το joker "Φαράτσι" κέρδισε η ομάδα Budalia. Έτσι ολοκληρώθηκαν οι τρεις αποστολές και στην συνέχεια τα "Κίτρα" είχαν πλούσια φιλοξενία για τους παίκτες που έφτασαν κάτω από τόσο δύσκολες καιρικές συνθήκες στο Γαράζο. Το joker "Φαράτσι" θεσπίστηκε προς τιμήν του χρυσού χορηγού της διοργάνωσης κ. Γεωργίου Ι. Σιγανού και του χορηγού Ιωάννη Στ. Σιγανού, επιχειρηματιών στις ΗΠΑ από το Φαράτσι,  ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την έμπρακτη στήριξη τους.

Το κεντρικό θέμα του φετινού κυνηγιού αποτελεί σκίτσο του ΑΡΚΑ που παραχώρησε ο ίδιος στην ομάδα «Κίτρα» του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου για να κοσμήσει την αφίσα και το logo της διοργάνωσης, που έχει τον γενικό τίτλο «Citron Anatomy» και αντικείμενο την ιατροφιλοσοφία.

Την διοργάνωση στηρίζουν έμπρακτα η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου "Ο Αυλοπόταμος".

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ