ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΚΡΗΤΗ

Εξαφανίζεται το λιμανάκι του Πλατανιά

0

Ο κ. Αργύρης Καλλιτσάκης μας δείχνει το σημείο μέχρι το οποίο παλιά ήταν το λιμανάκι του Πλατανιά. Τώρα έχει γίνει παραλία. Δεν είναι κάτι καινούριο καθώς και φέτος οι κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, έγιναν στο ίδιο έργο θεατές. Το λιμανάκι χρόνο με το χρόνο μπαζώνεται από φερτά υλικά καθώς πριν από κάποια χρόνια άνοιξε τμήμα του λιμανιού πάνω στην παραλία. Όπως φαίνεται και στο βίντεο η θάλασσα φέρνει την άμμο εντός του λιμανιού.

Ο λόγος που άνοιξε ο λιμενοβραχίονας. Ότι στο συγκεκριμένο σημείο κάνουν φωλιά οι χελώνες καρέτα καρέτα.

Υπάρχουν σημεία που το νερό εντός του λιμανιού δεν ξεπερνά τους 20 πόντους γεγονός που καθιστά αδύνατο τον ελλιμενισμό τουριστικών και μη σκαφών.

Οι επιχειρηματίες υπογραμμίζουν ότι εδώ και 20 χρόνια δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι του Πλατανιά, πληρώνουν τα τέλη του Λιμενικού Ταμείου αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει να λύσει οριστικά το πρόβλημα καθώς όπως τονίζουν ακόμα και να προχωρήσουν σε εκβάθυνση της λεκάνης οι αρχές, το πρόβλημα δε θα λυθεί εάν δεν κλείσει ο λιμενοβραχίονας δίπλα από το γήπεδο.

Να σημειωθεί τέλος ότι σε δύο μήνες θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος ενώ το λιμάνι με αυτές τις συνθήκες είναι επικίνδυνο και σε λίγα χρόνια θα εξαφανιστεί.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ