ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Μανιτάρι γίγας... ξεφύτρωσε σε βουνό στο Γεράνι

0

Δεν πίστευε στα μάτια του ο κ. Δημήτρης Ζαϊμάκης όταν είδε μπροστά του ένα μανιτάρι το οποίο είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από όσα έχει συνηθίσει να βλέπει όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόκειται για ένα μανιτάρι – γίγας, με τις φωτογραφίες να είναι αδιάψευστοι «μάρτυρες» του τι βγάζουν τα βουνά της Κρήτης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο neakriti.gr, ο πεθερός της κόρης του, ο κ. Αντώνης Τζιμεράκης, το βρήκε όταν ανέβηκε στο βουνό στο χωριό Γεράνι και αμέσως κατάλαβε πως αυτό το μανιτάρι είχε κάτι ξεχωριστό, αφού το μέγεθός του ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Και δεν έκοψε μόνο ένα… άλλα 2 με 3 μανιτάρια τα οποία ήταν εξίσου μεγάλα, βρέθηκαν στο δρόμο του και τα μάζεψε.

«Όσα χρόνια ζω, πρώτη φορά βλέπω ένα τόσο μεγάλο μανιτάρι και δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ο συμπέθερός μου το βρήκε σε βουνό στο Γεράνι και μόλις το έκοψε, μου το έφερε.» λέει ο κ. Ζαϊμάκης με τον ενθουσιασμό να μην μπορεί να κρυφτεί από το πρόσωπό του.

Ο ίδιος τονίζει ότι αυτά τα μανιτάρια είναι βρώσιμα, δηλαδή μπορεί κάποιος να τα φάει χωρίς να συντρέχει κάποιος κίνδυνος. Μάλιστα, ο κ. Ζαϊμάκης μάς έδειξε τον κορμό του μανιταριού και μάς εξήγησε πως όταν ένας χοχλιός έχει δοκιμάσει το μανιτάρι -κάτι που είναι ορατό και στις φωτογραφίες- τότε ο άνθρωπος μπορεί να το δοκιμάσει κανονικά:

«Ήδη έχουμε φάει ένα μανιτάρι. Δεν μπορεί να κρατηθεί παραπάνω από 4 μέρες οπότε αυτό το μεγάλο μανιτάρι θα μαγειρευτεί και μάλλον θα γίνει μια ωραία μακαρονάδα».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ