ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σεμινάρια Ευαισθητοποίησης για την χρήση Αλκοόλ στον Δήμο Βασιλείου

0

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε εφαρμογή της απόφασης Δημ.Συμβ. με αρ. 151/2018 κήρυξης έτους Αγωγής Υγείας και σε συνέχεια των στοχευμένων δράσεων, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ»,το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ, τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ (Κ.Ο.Π.Α Κρήτης), και το Ερευνητικό Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνουν  Σεμινάρια Ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν την χρήση Αλκοόλ.

Τα σεμινάρια ευαισθητοποίησης απευθύνονται στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

Α) Επαγγελματίες Υγείας - εκπροσώπους φορέων (ιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, ιερείς, αστυνομικοί,  εκπρόσωποι φορέων αυτοδιοίκησης –συλλόγων),με σκοπό την  ενημέρωση και  ευαισθητοποίησητους και οι οποίοι  επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο της Πρόληψης των Προβλημάτων που Σχετίζονται με το Αλκοόλ, μέσα από την υλοποίηση Δράσεων Πρόληψης, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στην διάδοση της γνώσης και στην μείωση των προβλημάτων που οφείλονται στην χρήση αλκοόλ.

Β)Γονείς μαθητών, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που αφορούν την κατανάλωση αλκοόλ στην εφηβεία

Προκειμένου να υπάρξει μια ολιστική προσέγγιση του θέματος, στο σεμινάριο θα μιλήσουνεισηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων (ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί και εκπαιδευμένοι νηφάλιοι αλκοολικοί), οι οποίοι θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους γύρω από το θέμα.

Τα δυο παραπάνω σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο του Δήμου Αγίου Βασιλείου–Σπήλι,το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, με ώρα έναρξης 10:00 π.μ. και σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

Θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες - εγγραφές τηλ. 2832340203  ή στην ηλεκτρονική δνση  https://goo.gl/dBtpKy

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ