ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Εγκαινιάστηκε το εκλογικό κέντρο του Γιώργη Μαρινάκη

0

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του σημερινού και υποψηφίου δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη. Το εκλογικό κέντρο της Νέας Αντίληψης βρίσκεται επί της οδού Μοάτσου 4 και Χατζηδάκη και στο πλευρό του Γιώργη Μαρινάκη ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του καθώς επίσης παλιοί και νέοι συνεργάτες.

«Σας  ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μας, για την αυθόρμητη παρουσία σας που μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη για την ολοκλήρωση της νέας προσπάθειάς μας.» είπε ο κ. Μαρινάκης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους για να συνεχίσει με τα βασικά σημεία των προεκλογικών του δεσμεύσεων.

«Ότι κάναμε , ότι χτίσαμε , ότι πετύχαμε έγινε με σκληρή δουλειά , συνεργασία, προετοιμασία , ερωτήσεις , συζητήσεις και κατάρτιση ενός αναλυτικού σχεδίου. Πάνω από όλα έγινε με σπουδαίους ανθρώπους δίπλα μου.Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε να ανανεώνουμε και να ενισχύουμε   τον συνδυασμό μας που είναι ακριβώς αυτό …..  ένας συνδυασμός συμπολιτών μας με νέες αντιλήψεις, εμπειρίες και γνώσεις …. από κάθε επαγγελματικό και επιστημονικό πεδίο …» για να συμπληρώσει, ότι «Πολίτες που ζούμε το Ρέθυμνο , που καμαρώνουμε για όσα πετύχαμε , καθιστώντας το Δήμο μας  ένα ευρωπαϊκό δημοφιλή προορισμό- ένα σύγχρονο brand που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες του πάνω από όλα, που επενδύει στο αύριο των παιδιών μας και τιμά και αναδεικνύει την ιστορία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας. Σας προσκαλώ τις επόμενες ημέρες να έρθετε σε αυτόν τον χώρο και να τους γνωρίσετε από κοντά και ιδίως να τους ακούσετε. Όλοι εμείς, είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο ώστε να πάμε το Ρέθυμνο ακόμη πιο μπροστά, για να γίνει ο πανέμορφος τόπος μας ακόμα πιο όμορφος, πιο λειτουργικός, πιο δημιουργικός ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να δούμε καλύτερες ημέρες.»

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ρεθύμνου είπε τα εξής:

«Αγαπητοί μου φίλοι,

Να με συγχωρέσετε και εσείς αλλά και αρκετοί άλλοι πολίτες που δεν είμαι ο Δήμαρχος που θα περνάει την μέρα του κάνοντας περιπάτους, σφίγγοντας χέρια, λέγοντας εύκολα ψέματα και πίνοντας τσικουδιές.

Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι δεν θα γίνω ποτέ κάτι που δεν είμαι , απλά και μόνο για να ευχαριστήσω κάποιους.

  • Δεν θα σταματήσω να δουλεύω νυχθημερόν για τον τόπο μας και να συνθέτω προοπτικές για όλους μας μαζί με τους συνεργάτες μου.
  • Δεν θα σταματήσω να διαβάζω κάθε λέξη , κάθε προγράμματος και κάθε νόμου ώστε να βρίσκουμε τον τρόπο να κερδίσει το Ρέθυμνο και όλοι μας περισσότερα.
  • Δεν θα σταματήσω ΠΟΤΕ να είμαι απόλυτα απρόσιτος σε πρακτικές, λογικές και συμφέροντα του χθες.
  • Τέλος δεν θα σταματήσω να είμαι ανθρώπινος και αλληλέγγυος με τον καθένα που με χρειάζεται και μπορώ να τον βοηθήσω.

Θεώρησα και θεωρώ ότι η βάση όλων όσων ζούμε πρέπει να είναι η ειλικρινή μας σχέση, το πραγματικό ενδιαφέρον και η αλήθεια.

Η αλήθεια …. που όπως είδαμε και στην ιστορία της ΚΕΔΗΡ που ταλαιπώρησε την κοινωνία μας επειδή κάποιοι είδαν μέσα από αυτήν , την επίτευξη των πολιτικών τους ονείρων, πάντα έχει τον τρόπο της να θριαμβεύει.

Με απόλυτη λοιπόν ειλικρίνεια πρότεινα - όταν ξεκινήσαμε μαζί το ταξίδι μας στην Δημοτική Αρχή  - ένα άλλο μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης του Ρεθύμνου  … που δεν θα περιορίζεται από αντιλήψεις, στερεότυπα και μικροσυμφέροντα του χθες , και θα αντανακλά το καλό των Ρεθυμνιωτών.

Και είναι αλήθεια, κοιτώντας γύρω μας, ότι τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι να μην δεχθούμε το εύκολο και ανώδυνο, αλλά να πιστέψουμε σε όλα αυτά που χρειαζόμαστε και ας είναι δύσκολα.

Τελικά οι Ρεθυμνιώτες αποδείξατε ότι θέλετε λύσεις ουσίας, μετρήσιμες κουβέντες για μετρήσιμα έργα που αλλάζουν την ζωή μας και το αύριο των παιδιών μας και δεν παρασύρεστε από τον εύκολο αλλά και αδιέξοδο πολιτικό λόγο.

Το αύριο που θέλουμε για εμάς και για τα παιδιά μας δεν φτιάχνεται με άξονα τις κομματικές ανάγκες ή τις προσωπικές μας φιλοδοξίες.

Το αύριο που θέλουμε για εμάς και για τα παιδιά μας φτιάχνεται με διαρκή – καθημερινή εργασία απέναντι σε κρατικές και διοικητικές δομές που υπολειτουργούν ή βρίσκονται στο χθες και απέναντι σε μία σημαντική υποστελέχωση , συρρίκνωση πόρων αλλά και διαρκείς δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Δεν αρκεί μόνο η «καλή διάθεση», πόζες και χτυπήματα στη πλάτη …. αλλά απαιτείται συνεργασία και γνώσεις.

Το όραμα μας είναι να θωρακίσουμε και να ενισχύσουμε την αναπτυξιακή πορεία που έχουμε χτίσει στο Ρέθυμνο, προχωρώντας στην μετρήσιμη και ουσιαστική κεφαλαιοποίηση των υποδομών που αναπτύχθηκαν και των νέων αντιλήψεων που υιοθετήθηκαν, ώστε να πετύχουμε την οικονομική ανάπτυξη των κατοίκων και την κοινωνική πρόοδο του Δήμου μας.

Τις επόμενες ημέρες όλοι μας θα σας μιλήσουμε και εσείς θα διαβάσετε για τους αναπτυξιακούς μας στόχους … στόχους που έχουμε μελετήσει και αναλύσει μαζί με κορυφαίους φορείς και οργανισμούς και που έχουμε ήδη βάλει σε τροχιά ανάπτυξης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καλύπτοντας τους τομείς :

  1. εκπαίδευσης και δημιουργίας
  2. Αναβάθμισης της Καθημερινότητας όλων μας
  3. Ενίσχυσης Τουριστικής και Εμπορικής Ανάπτυξης
  4. Προστασίας του Περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της Κλιματικής αλλαγής
  5. Αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών
  6. Ανάπτυξης Συνεδριακού και περιφερειακού κέντρου Επιχειρηματικότητας

Το Ρέθυμνο , ο τόπος μας,  είναι η ζωή μας , οι δουλειές μας , τα όνειρα μας , οι πρώτες βόλτες των παιδιών μας και η τελευταία στάση των γονιών μας.

Όλα αυτά αγαπητοί μου φίλοι αξίζουν σκέψη και σοβαρότητα , αξίζουν συμμετοχή.

Αξίζουν να μην ξανα-αφήσουμε το χθες και ανόητες αντιλήψεις να μας πάνε πίσω.»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ