ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
MENOY
ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε φάση αναδίπλωσης και ανασύνταξης ο τουρισμός στο Ρέθυμνο

0

Οι εμπλεκόμενοι φορείς προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα, έχοντας επίγνωση ότι μια πτωτική χρονιά, γίνεται συνήθως δίδυμη ή και τρίδυμη στην πτώση.

Τα αίτια, οι προτάσεις, τα καμπανάκια κινδύνου και οι προοπτικές σε έναν τόπο που έχει επίγνωση ότι ο τουρισμός είναι μονόδρομος και η βαριά βιομηχανία της περιοχής και που είναι ευρύτερα η ναυαρχίδα του τουρισμού ανά την Ελλάδα ως νησί.

Η ποσοστιαία πτώση στην προσέλευση τουριστών θα είναι μονοψήφια, ενώ στον τζίρο διψήφια, εκτιμά ο σύλλογος ξενοδόχων Ρεθύμνου και είναι κάτι που θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Το διακύβευμα είναι η μείωση της φορολογίας, μιας και οι ανταγωνίστριες χώρες του ισλαμικού τόξου επανήλθαν δριμύτερες και με ανταγωνιστικότητες τιμές.

Αυτό που ξεχωρίζει το Ρέθυμνο και την Κρήτη είναι η πρωτοπορία που βασίζεται στον αφουγκρασμό των "θέλω" και της νοοτροπίας των επισκεπτών.

Δεν είναι τυχαίο που εδώ και μια δεκαετία οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου εφαρμόζουν πρωτόκολλα εξοικονόμησης πόρων, σε συνδυασμό με πράσινες δράσεις, προσελκύοντας υψηλού επιπέδου τουρίστες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ως ανάχωμα στις συγκυριακές κακοτοπιές.

Εντείνονται παράλληλα και οι προσπάθειες για να συμπληρωθεί το Ρέθυμνο ως τουριστικός προορισμός με την τόνωση της κρουαζιέρας από το λιμενικό ταμείο. Έτσι και μέσα στον Απρίλη θα ξεκινήσουν οι συστηματικοί πια ελλιμενισμοί κρουαζιερόπλοιων μεσαίου μεγέθους με ταξιδιώτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ